fbpx
Skip to main content
Crna Gora

NOVI PRITISCI NA SRBE! Milogorci RUŠE SVETINJU na vodi, traže IZGOVOR ZA PROVOKACIJE

Foto: Profimedia
Srpska pravoslavna crkva (SPC) u Crnoj Gori nije, kako joj je naložilo tamošnje Ministarstvo održivog razvoja i turizma uklonila nelegalni objekat krstionicu na vodi, koju gradi u tivatskom zalivu, na Ostrvu cveća, iako im je rok bio četvrtak.

- Inspekcija je bila na terenu i konstatovali su da objekat nije uklonjen, odnosno da nije postupljeno po rešenju. Kako zakon nalaže, ukoliko investitor ne postupi po našem rešenju, izvršenje će se obaviti preko trećih lica - saopšteno je iz tog crnogorskog ministarstva.

TRAMP UPUTIO NOVO PISMO ALBANCIMA! Ovoga puta na adresu EDIJA RAME! Umešanost u ILEGALNE AKTIVNOSTI!

Navodi se da nije saopšteno kakva je procedura za angažovanje trećeg lica i kada bi novi nelegalni objekat Srpske crkve mogao biti uklonjen. List prenosi da je SPC u izjašnjenju ovom resoru povodom nelegalne gradnje u Tivtu navela da Mitropolija crnogorsko-primorska nije bila upoznata da je za objekat površine 11,33 metra kvadratna potrebna tehnička dokumentacija i da će je sada, budući da je u saznanju da je potrebna tehnička dokumentacija, zatražiti od nadležnih organa i pribaviti sve što je potrebno, jer nemaju nameru da izbegnu obaveze prema državi.

Crkva, sveće
Foto: Profimedia/ilustracija

Navodi se da je Građevinsko-urbanistička inspekcija u utorak obišla gradilište na Ostrvu cveća i konstatovala da se tamo izvode građevinski radovi mimo planskih dokumenata. Iz crnogorskog Morskog dobra su saopštili da su njihovi kontrolori redovnim obilaskom zapazili sporni objekat i o tome odmah obavestili Ministarstvo održivog razvoja.

RAMIN ŽIVOT U OPASNOSTI?! Trenutak NAKON NAPADA u parlamentu otkriva JEZIVU ISTINU! Detalj koji je mnogima PROMAKAO!

- Napravili su službenu zabelešku i zatražili odgovor da li se gradnja izvodi u skladu sa zakonom, odnosno da li za objekat postoji građevinska dozvola - navedeno je iz tog ministarstva. Navodi se da su kontrolori konstatovali radove na zapadnom delu ostrva, odnosno sanaciju postojeće ponte i gradnju krstionice, kao i da se gradi druga ponta veličine 15 puta 5 metara.

BONUS VIDEO: Kada vidite šta tamo rade ljudi na -37 stepeni, odmah ćete prestati da se žalite na hladnoću

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
13 Beograd