Skip to main content
ww

OKONČANA SE*S - AFERA U CIK-u: Subašić nije kriv za slanje pisma mužu navodne Petrićeve ljubavnice

Foto: Youtube/Printscreen/FTV
Disciplinska komisija Agencije za državnu službu BiH u postupku protiv Jakufa Subašića, šefa Sektora za informiranje, međunarodnu saradnju, protokol i obuku u Centralnoj izbornoj komisiji BiH, donela je odluku da Subašić nije kriv po prijavi koju je protiv njega podneo CIK BiH.

Potvrdio je Neven Akšamija, direktor Agencije za državnu službu BiH. 

- Disciplinska komisija je donela odluku da se državni službenik oslobađa po svim tačkama prijave - kazao je Akšamija. 

Protiv Subašića je pokrenut disciplinski postupak uz navode da je prekršio više članova Zakona o državnoj službi BiH, jer je, kako je tvrdio CIK BiH, "13. aprila ove godine poslao pismo suprugu jedne zaposlene u CIK, u kojem je naveo da je "ona u ljubavnoj vezi s predsednikom Komisije Brankom Petrićem".

Prodajete stan i angažujete agenciju? Evo da li je to PAMETAN POTEZ?

Prodajete stan i angažujete agenciju? Evo da li je to PAMETAN POTEZ?

Milu SPC došla glave! Posle skoro 3 decenije PADA ĐUKANOVIĆ!

Milu SPC došla glave! Posle skoro 3 decenije PADA ĐUKANOVIĆ!

HITNO! Nestala Nikolina (16) SA BEBOM - policija na nogama! (FOTO)

HITNO! Nestala Nikolina (16) SA BEBOM - policija na nogama! (FOTO)

Disciplinska komisija je uz prijavu dobila i videosnimak iz pošte u Istočnom Sarajevu, gde je, navodno, Subašić snimljen kako "šalje pismo inkriminirajuće sadržine po predsednika i uposlenicu CIK"

U ovom neverovatnom postupku Akšamija je potvrdio da je Disciplinska komisija pogledala i snimak. 

- Snimak se nije cenio kao relevantan i nije se moglo utvrditi da je na njemu državni službenik protiv kojeg se vodio postupak. Komisija je utvrdila da snimak iz tri razloga nije relevantan, i to što se vreme snimka nije poklapalo s vremenom koje je otisnuto na koverti, nije se moglo utvrditi da je na snimku državni službenik protiv kojeg se vodi postupak, jer je snimak jako lošeg kvaliteta, i osoba na snimku nosi kapu i ne vidi joj se lice i nije se moglo utvrditi šta piše na koverti - pojasnio je Akšamija. 

Otkud CIK video

Međutim, puno je spornih stavki u ovom slučaju, od bizarnosti "problema" kojima se bave u jednoj državnoj instituciji, koja bi trebala imati puno ozbiljnijeg posla, pa do toga šta se krije iza čitave ove afere, kojoj ipak nije kraj. 

 Agencija za zaštitu ličnih podataka BiH pokrenula je spor protiv CIK BiH po Subašićevoj prijavi. Zatraženo je očitovanje i od CIK i od pošte. 

Okončanjem postupka znaće se jesu li u ovom slučaju iz pošte postupili nezakonito dajući CIK sporni snimak, kao i je li taj snimak obrađivan protivno zakonu. U svemu bi posla mogli imati i Tužilaštvo BiH i SIPA, zavisno od toga hoće li se utvrditi je li počinjen prekršaj ili krivično delo. Sam CIK ne želi da komentriše ovu aferu.

Da li će Ramuš Haradinaj biti osuđen za zločine nad Srbima?

 

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD region

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
16 Beograd