fbpx
Skip to main content
Crna Gora

OPOZICIJA SELA ZA STO: Danas početak zvaničnih pregovora o formiranju nove vlasti u Crnoj Gori?

Foto: Profimedia
Lider koalicije "Za budućnost Crne" Gore Zdravko Krivokapić kazao je da sve tri koalicije čine sve da do kraja oktobra imaju kompletno formiranu vladu, te da se pregovori o konstituisanju vlasti već vode

Zvanični pregovori o konstituisanju nove izvršne i zakonodavne vlasti u Crnoj Gori mogli bi početi već danas, pišu podgorički mediji pozivajuće se na više izvora iz pobedničkih koalicija.

Predstavnici nove skupštinske većine koju čine tri, do juče opozicione koalicije, "Za budućnost Crne Gore", "Mir je naša nacija" i "Crno na bijelo", ističu da su stvoreni svi uslovi za zvanične pregovore i da upravo i deluju u tom pravcu.

KOMITE PRKOSE POSLEDNJOJ NJEGOŠEVOJ ŽELJI: Milogorci protiv kapele na Lovćenu, okačili sraman transparent (FOTO)

KOMITE PRKOSE POSLEDNJOJ NJEGOŠEVOJ ŽELJI: Milogorci protiv kapele na Lovćenu, okačili sraman transparent (FOTO)

OVO SU PRAVI VLADARI CRNE GORE: Medojević otkrio koja je organizacija godinama jača i od DPS-a

OVO SU PRAVI VLADARI CRNE GORE: Medojević otkrio koja je organizacija godinama jača i od DPS-a

"NADAM SE DA ĆE NOVA VLAST U CRNOJ GORI DOVESTI SPOSOBNE LJUDE": Episkop Joanikije poručio šta SPC očekuje (VIDEO)

"NADAM SE DA ĆE NOVA VLAST U CRNOJ GORI DOVESTI SPOSOBNE LJUDE": Episkop Joanikije poručio šta SPC očekuje (VIDEO)

Lider koalicije "Za budućnost Crne" Gore Zdravko Krivokapić kazao je da sve tri koalicije čine sve da do kraja oktobra imaju kompletno formiranu vladu, te da se pregovori o konstituisanju vlasti već vode.

- Mi već pregovaramo, već imamo te neformalne sastanke da napravimo principe, da se dogovorimo i da vidimo šta nam je činiti. Da li će baš danas biti neki zvaničniji sastanak, to vam ne mogu reći jer još nije dogovoreno sigurno. Što se tiče vlade, mi ćemo se truditi da je kompletno formiramo do kraja oktobra - rekao je Krivokapić.

Zdravko Krivokapić
Zdravko Krivokapić
Foto: Profimedia

Iz koalicije "Mir je naša nacija" takođe ističu da su se stekli svi uslovi za početak zvaničnih pregovora o konstituisanju nove vlasti.

- Državna izborna komisija je proglasila konačne rezultate izbora, čime su se stekli uslovi da tri pobedničke koalicije, uz učešće svih parlamentarnih manjinskih stranaka, otpočnu pregovore o konstituisanju nove izvršne i zakonodavne vlasti u Crnoj Gori. Siguran sam da će taj proces trajati znatno kraće od svih dosadašnjih procesa koji su prethodili konstituisanju nove vlasti - kazao je Boris Bogdanović, generalni sekretar Demokrata.

Ne očekuje, kaže, nikakve probleme tokom tog procesa, već efikasan dogovor, koji će uslediti u narednih dvadesetak dana.

Generalni sekretar Građanskog pokreta URA Mileta Radovanić kazao je da bi zvanični pregovori o konstituisanja vlasti mogli početi svakog dana.

- Nosioci svih izbornih lista danas imaju sastanak sa predsednikom Skupštine Ivanom Brajovicem, sa ciljem da se zakaže konstitutivna sednica novog saziva parlamenta na kojoj bi se verifikovali mandati. Međutim, mi paralelno s tim svakako pregovaramo oko formiranja nove vlasti i uskoro bi trebalo i zvanično da počnu pregovori i da se krene sa podelom resora, sa personalnim rešenjima - navodi Radovanović.

- Tri liste imaju većinu, razgovara se sa manjinskim partijama i definitivno nakon proglašenja konačnih rezultata od Državne izborne komisi]e, a u skladu sa sporazumom, tri liste su raspoložene da i manjinske partije budu deo vlasti, bez obzira na to da li imaju parlamentarni status ili ne - rekao je Radovanović.

U skladu s tim, kaže, se i obavljaju konsultacije.

- Već smo razgovarali sa jednom albanskom koalicijom, tako da sve ide u smeru formiranja nove vlasti i nadamo se da će to biti uskoro - kazao je Radovanic i dodao da po pitanju mandatara još uvek nisu došli do personalnih i kadrovskih rešenja.

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
18 Beograd