Skip to main content
policija

Osuda za profesora engleskog jezika ČEKIĆEM NAPAO direktorku i pedagoga tuzlanske gimnazije

Foto: Profimedia
Ministarstvo obrazovanja i nauke Tuzlanskog kantona i Vlada izrazili su najoštriju osudu napada profesora Fuada Isabegovića na kolegice Almu Mujkanović i Nuru Ćosićkić.

Povodom nemilih događaja u kojima su direktorka i pedagogicu JU Gimnazija "Ismet Mujezinović" zadobile teške telesne povrede Vlada Tuzlanskog kantona i Ministarstvo obarozvanja i nauke TK uputili su saopćenje za javnost.

Profesor engleskog jezika ČEKIĆEM NAPAO direktorku i pedagoga tuzlanske Gimnazije

- Ministarstvo obrazovanja i nauke i Vlada Tuzlanskog kantona najoštrije osuđuju napad na direktorku i pedagogicu JU Gimnazija "Ismet Mujezinović" u Tuzli. Očekujemo od nadležnih organa da poduzmu sve, zakonom predviđene radnje, kako bi počinilac ovog napada bio adekvatno kažnjen. Neprihvatljiv je bilo koji oblik nasilja u našem društvu, a u odgojno-obrazovnim ustanovama moramo imati nultu toleranciju prema nasilju i nasilnicima. Vlada Tuzlanskog kantona i resorno Ministarstvo će uložiti dodatne napore kako bismo bili što bliži tom cilju - kaže se u saopćenju, piše Klix.

Podsećamo, direktorka Gimnazije Alma Mujkanović i pedagogica Nura Ćosićkić i dalje se nalaze u teškom stanju u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli nakon što ih je u sredu brutalno pretukao profesor engleskog jezika Fuad Isabegović.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD region

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd