fbpx
Skip to main content
Marinko Lovre

PACIJENTKINJI IZVADIO POGREŠAN ORGAN PA SE PRAVIO LUD: Odbačen zahtev dr Marinka da zatvorsku kaznu zameni novčanom

Foto: Youtube/Printscreen/RTRS
Okružni sud u Prijedoru potvrdio je prvostepenu odluku i odbacio zahtev pravosnažno osuđenog hirurga Marinka Lovre, koji je tražio da kaznu od godinu dana zatvora zameni novčanom.

Okružni sud u Prijedoru je doneo drugostepenu odluku povodom zahteva pravosnažno osuđenog Marinka Lovre, gde je svojim rešenjem odbio kao neosnovanu žalbu osuđenog i njegovih branilaca i potvrdio rešenje Osnovnog suda u Prijedoru - navodi se u odgovoru okružnog suda.

Travelland vas vodi u Grčku: HOTELI 4*, 5* od 560€ za 7 polupansiona

Travelland vas vodi u Grčku: HOTELI 4*, 5* od 560€ za 7 polupansiona

SNAŽAN ODGOVOR SRPSKIH LIDERA: Odbačen "Inckov zakon", predstavnici RS od sutra bojkotuju rad svih institucija u BiH

SNAŽAN ODGOVOR SRPSKIH LIDERA: Odbačen "Inckov zakon", predstavnici RS od sutra bojkotuju rad svih institucija u BiH

KADA ĆE SE KONAČNO ZAUSTAVI USTAŠKO DIVLJANJE U HRVATSKOJ: Plenković neće da da precizan odgovor, i dalje se ori "Za dom spremni"

KADA ĆE SE KONAČNO ZAUSTAVI USTAŠKO DIVLJANJE U HRVATSKOJ: Plenković neće da da precizan odgovor, i dalje se ori "Za dom spremni"

Lovre bi u narednom periodu trebao da bude sproveden u zatvor na izvršenje pravosnažne presude zbog nesavesnog lečenja, odnosno jer je pacijentkinji izvadio pogrešan organ.

Izvadio pogrešan organ

Zahev Lovre je odbijen jer je hirurg pravosnažno osuđen u julu prošle godine, odnosno pre izmena Krivičnog zakonika RS, koje su na snagu stupile tek ove godine, a koje su osuđenicima sa presudama do godine dana zatvora, omogućile kupovinu zatvorskih kazni.

Hirurg Marinko Lovre pravosnažno je osuđen na godinu dana zatvora u julu prošle godine, i to zbog nesavesnog pružanja lekarske pomoći. Lovre je osuđen zbog nesavesnog pružanja lekarske pomoći pacijentkinji S.S, kojoj je tokom operacije izvadio pogrešan organ.

U presudi se navodilo da je Lovre 26. jula 2014. u Opštoj bolnici u Prijedoru, gde je bio zaposlen kao hirurg, primio pacijentkinju S.S. radi operacije, zbog upale slepog creva.

Opšta bolnica u Prijedoru
Foto: Youtube/Printscreen/ATV

- Neposredno pre operacije S.S. je uputio na dijagnostički ginekološki pregled, gde je ultrazvukom utvrđeno uredno zdravstveno stanje i prisustvo oba jajnika. Posle toga obavio je operativni zahvat odstranjivanja slepog creva, pa je u toku navedene operacije pacijentkinji, pored upaljenog slepog creva, bez opravdanog medicinskog razloga odstranio i desni jajnik - navodilo se u presudi.

Pokušaj prikrivanja

Obrazloženo je i da Lovre zahvat nije konstatovao u medicinskoj dokumentaciji, niti je o tome obavestio doktora specijalistu ginekologije.

- On je bio sestan da se odstranjivanjem desnog jajnika ne pridržava pravila zdravstvene struke, ali je na to pristao. Na taj način prouzrokovao je znatnije pogoršanje zdravstvenog stanja S.S. u vidu umanjenja njene životne sposobnosti - pojašnjeno je u optužnici.

Dodaje se da je to pokušao da prikrije govoreći S.S. da su se tokom operacije desile komplikacije i da je na desnom jajniku uočio cistu koju je morao da ukloni, pa je o ovome informisao i njenog supruga.

- Nizom lekarskih pregleda preduzetih nakon ove operacije utvrđeno je potpuno odsustvo desnog jajnika kod S.S, stoji na kraju optužnice koju je protiv Lovre podiglo prijedorsko Okružno javno tužilaštvo.

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd