fbpx
Skip to main content
RS zastava

PAO VELIKI DOGOVOR: Lideri vladajućih stranaka Republike Srpske usaglasili stavove! Na pomolu velike promene

Foto: Profimedia/ilustracija
Lideri vladajućih stranaka u RS danas su nakon sastanka na Mrakovici kod Prijedora postigli su dogovor o formiranju pregovaračkog tima

Lideri vladajućih stranaka u Republici Srpskoj danas su nakon sastanka na Mrakovici kod Prijedora postigli su dogovor o formiranju pregovaračkog tima i još jednom pozvali političke predstavnike u Federaciji BiH na razgovore o budućnosti BiH.

NA POMOLU POTPISIVANJE UGOVORA VLADE CRNE GORE I SPC! Sporazum koji će promeniti SVE - završni udarac Milogorcima

NA POMOLU POTPISIVANJE UGOVORA VLADE CRNE GORE I SPC! Sporazum koji će promeniti SVE - završni udarac Milogorcima

ELEZ OSTAJE IZA REŠETAKA: Postoji jak razlog za odbijanje žalbe njegovog advokata

ELEZ OSTAJE IZA REŠETAKA: Postoji jak razlog za odbijanje žalbe njegovog advokata

ZEMLJOTRES ZATRESAO LJUBLJANU: "Kao da je nešto eksplodiralo"

ZEMLJOTRES ZATRESAO LJUBLJANU: "Kao da je nešto eksplodiralo"

Istovremeno su istakli da RS ne želi rat, već razgovore, kao i da je cilj pronalazak rešenja kojim bi se zadovoljili i entiteti i konstitutivni narodi.

- Želimo ekonomski rast. Republika Srpska je prihvaćena kao uvažen politički i ekonomski subjekt na Londonskoj berzi i ljudi joj veruju da ima kapacitet da preuzme obavezu i izvrši tu obavezu - rekao je lider SP Petar Ðokić, upozorivši da se već duže vreme oseća zastoj u BiH i da to usporava i razvoj Republike Srpske.

Lider NPS Darko Banjac rekao je da je vladajuća koalicija apsolutno jedinstvena i da samo želi da pokaže da BiH nije funkcionalna državna zajednica.

- Pozivamo kolege u FBiH na razgovor i treba da razgovaramo kako bismo bili dobre komšije ili da se u miru raziđemo ako dalje ne možemo", rekao je Banjac.

Predsednik NDP Dragan Čavić rekao je da svi koji misle da mogu sačuvati BiH na način da je smetnja postojanje konstitutivnog naroda čine sve da te BiH nema, te da niko ne treba očekivati da će neko doći iz Amerike ili Evrope i rešiti nečiji status.

- Hoćemo da pričamo bez pretnji zveckanjem oružjem. Želimo da rešavamo probleme u BiH bez mešanja drugih. Naš poziv je upućen na zatvorena vrata, ali jednom će ta vrata morati dase otvore - rekao je Čavić.

Lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić izjavio je da Izetbegovićevi (Bakir Izetbegović, lider SDA) pozivi na rat i nazivanje Srba "genocidašima" treba da naiđu na osudu zemalja Kvinte i Visokog predstavnika, inače će se u suprotnom, kaže, zaključiti da radi za njih i ima njihovu podršku.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Slaba kiša
15 Beograd