fbpx
Skip to main content
Crna Gora

POLICIJA CRNE GORE TRAŽI POMOĆ INTERPOLA: Abazoviću na društvenoj mreži upućene pretnje smrću

Foto: Profimedia
 Policija sumnjiči Rožajca R.Š. da je pretio Dritanu Abazoviću, a pošto ne živi u Crnoj Gori, zatražena je pomoć Interpola kako bi on bio uhapšen, piše portal CdM pozivajući se na Dan.

U pretećoj poruci Abazoviću poručuje da će biti zaklan.

PLENKOVIĆ PORUČUJE: Situacija je pod kontrolom, ali ćemo nastojati da izbegnemo zatvaranje

PLENKOVIĆ PORUČUJE: Situacija je pod kontrolom, ali ćemo nastojati da izbegnemo zatvaranje

NOVE PROMENE U CRNOJ GORI? Krivokapić BUDUĆOJ VLADI dao rok od 200 dana

NOVE PROMENE U CRNOJ GORI? Krivokapić BUDUĆOJ VLADI dao rok od 200 dana

BEĆKOVIĆ SPUSTIO MILA NA ZEMLJU: Strahovati da će se Crna Gora POSRBITI, isto je kao da će se TURSKA POTURČITI

BEĆKOVIĆ SPUSTIO MILA NA ZEMLJU: Strahovati da će se Crna Gora POSRBITI, isto je kao da će se TURSKA POTURČITI

- Sa jednog profila na društvenoj mreži upućene su pretnje lideru političke partije URA Dritanu Abazoviću, sa čime je upoznata policija, koja je proverama identifikovala R.Š. (69) iz Rožaja kao lice koje je putem jedne društvene mreže uputilo pretnje Dritanu Abazoviću, o čemu su obavešteni službenici Odeljenja bezbednosti Rožaje - saopšteno je Danu iz policije.

Ta informacija je prosleđena i službenicima Sektora za suzbijanje organizovanog kriminala i korupcije Grupi za suzbijanje visokotehnološkog kriminala.

Policija je utrdila da su pretnje potkele iz Ulcinja, a prema izjavi bliskog srodnika osobe osumnjičene za ovo delo, R.Š. ne živi u Crnoj Gori, već u Švedskoj, te je preko Odseka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju prosleđen zahtev Interpolu Švedske i nordijskom oficiru za vezu za određene provere za to lice, navode u policiji.

Sa preduzetim aktivnostima upoznat je Abazović, koji je izjavio da se ne oseća ugroženo.

- Dalje radnje po ovom predmetu su u toku. Od strane nadležnog organa sačinjen je izveštaj o bezbednosnoj proceni stepena ugroženosti lidera političkog subjekta URA Dritana Abazovića, te shodno tome Uprava policije prema Dritanu Abazoviću preduzima mere bezbednosne zaštite - saopšteno je Danu iz Uprave policije.

Kako se sumnja, R.Š. je poručio Abazoviću daće biti zaklan ukoliko nastavi "družbu" odnosno pregovore i saradnju sa "četnicima".

- Abazoviću, ako nastaviš družbu sa ovim četnicima, bićeš prvi zaklan (ne daj Bože), ali to te čeka. I mnogi muslimani i Albanci muslimanske veroispovesti (šta se desilo u Kaluđerskom Lazu kod Rožaja), ako odeš sa njima, čeka te Ulcinj, Rožaje, Plav, Gusinje… Pljevlja su počela. Ti ćeš biti pozvan da si napravio Srebrenicu, Prijedor, Višegrad, Foču i Markale. Dozovi se pameti, okreni se Crnoj Gori - napisao je, kako se sumnja, R.Š.

Lider koalicije "Crno na bijelo" Dritan Abazović gostujući ranije na Fejs TV rekao je da su mnoga pisma koja je dobio dobronamerna, a da je jedan deo njih naručen, podseća CdM.

- Od 1906. godine, kada je nastao parlamentarni život u Crnoj Gori, vlast nikada nije bila promenjena na izborima. Ovo je prvi put da smo položili prijemni ispit da možemo sebe kandidovati za demokratska društva. Srušili smo režim koji je napravio privatnu državu - rekao je tada Abazović.

Novinar ga je upitao ko je najopasniji od onih koji su mu do tada pretili.

- Najopasniji su dva klana koja su međunarodna poznata i koji su naš najveći brend - "kavački" i "škaljarski" klan, koji su deo velikog narko-kartela. Važno je da ljudi razemiju da kriminalne strukture funkcionišu mnogo bolje nego političke - kazao je Abazović, koji nije otkrio ime osobe koja mu je pretila.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Light intensity drizzle
0 Beograd