fbpx
Skip to main content
Crnogorska policija

POLICIJA ZADALA TEŽAK UDARAC KLANOVIMA: Novo hapšenje u Budvi, četiri lica iza rešetaka zbog pripremanja ubistva

Foto: Profimedia/ilustracija
Četiri lica uhapsila je policija u Budvi zbog sumnje da su pripremali izvršenje teških krivičnih dela, najverovatnije ubistava.

Prema podacima iz policije, u četvrtak veče  uhapšeni su: danski državljani R.H. (36), F.T.R. (37) i L.P. (24) i M.R. (28) iz Andrijevice. Zbog sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i oni će danas uz krivičnu prijavu biti privedeni  tužiocu.

Oni su iznajmili četiri stana na različitim lokacijama u Budvi.Iznajmljeni su stanovi na višim spratovima. Policija je u četvrtak  pretresala više stanova u zgradama u užem centru grada u Mediteranskoj i Ulici 22 novembra, najprometnijim ulicama u metropoli turizma. Pretresena je i zgrada na zaobilaznici. Takođe, izvršen je i pretres vozila.

POLICIJSKA RACIJA U KOTORU: Uhapšen član grupe "kavačkog klana" blizak Slobodanu Kašćelanu

POLICIJSKA RACIJA U KOTORU: Uhapšen član grupe "kavačkog klana" blizak Slobodanu Kašćelanu

SKANDALOZNO: Kandidat na listi DPS-a u Nikšiću šokirao javnost nacističkim pozdravom

SKANDALOZNO: Kandidat na listi DPS-a u Nikšiću šokirao javnost nacističkim pozdravom

NASER KELJMENDI U PROBLEMU: Osuđenom kosovskom narko-bosu blokiran stan u Podgorici

NASER KELJMENDI U PROBLEMU: Osuđenom kosovskom narko-bosu blokiran stan u Podgorici

-Policija je u izvršenim pretresima pronašla  više sredstava komunikacije, pištolj sa okvirom i šest komada municije, ručne radio stanice, određena količina opojne droge, te dron. Osim toga, u iznajmljenom vozilu pronađena je određena količina eksploziva kao i detonatorske kapisle", saopštili su iz policije.

-Budvanska kriminalistička policija je kroz međunarodnu policijsku saradnju sa policijom Kraljevine Danske, a posredstvom NCB Interpol Podgorica nakon višednevnih aktivnosti opservacije na području Budve identifikovala tri bezbednosno interesantna lica, danska državljanina i jednog državljanina Crne Gore, a koji su boravili zajedno u Budvi. Zbog sumnje da ova bezbednosno interesantna lica borave u ovom gradu radi planiranja i izvršenja najtežih krivičnih dela, u saradnji sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici i sudijom za istragu iz Kotora, te službenicima Specijalnog policijskog odelenja, pribavljene su naredbe za pretres stanova i rent a car vozila koje koriste ova lica, naveli su iz Uprave policije.

Policija je  upoznala nadležnog  tužioca koji je naložio da se R.H., R.T.R., L.P. i R.M. uhapse zbog sumnje da su izvršili krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija i oni će danas uz krivičnu prijavu biti privedeni  tužiocu.

-Službenici Stanice kriminalističke policije Centra bezbednosti Budva preduzimaju dalje mere i radnje na utvrđivanju drugih činjenica i osnova boravka navedenih lica na području toga grada, zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd