fbpx
Skip to main content
Milan Knežević

POSLE OVOG DATUMA NIŠTA NEĆE BITI ISTO! Knežević objavio udarne vesti, kriza u Crnoj Gori biće gotova

Foto: Profimedia
Kriza vlasti u Crnoj Gori mogla bi biti razrešena najkasnije do 15. oktobra, rekonstrusanjem Vlade i izborom Tužilačkog savjeta, ocenio je jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Milan Knežević.

On je za RTCG kazao da je Vladu neophodno osnažiti političkim ličnostima i predstavnicima konstituenata parlamentarne većine.

- Svakako da stranke koje podržavaju Vladu Zdravka Krivokapića na svojim stranačkim organima kandiduju najbolje ljude, kako bi se izašlo iz ozbiljne krize u kojoj se nalazi crnogorsko društvo - kazao je Knežević, predsednik Demokratske narodne partije.

Na pitanje da li sebe vidi u rekonstruisanoj Vladi, Knežević je kazao da personalno rešenje nije imperativ, dodajući da smatra da "ljudi koji su na izborima osvojili značajan broj glasova treba da imaju svoje ljude u Vladi".

AMERIKA O SITUACIJI U CRNOJ GORI: Uputili poruku Krivokapiću, Abazoviću i Bečiću

AMERIKA O SITUACIJI U CRNOJ GORI: Uputili poruku Krivokapiću, Abazoviću i Bečiću

RASPADA SE KOALICIJA U CRNOJ GORI: Demokrate i URA se međusobno napadaju, opet je Vučić glavna tema

RASPADA SE KOALICIJA U CRNOJ GORI: Demokrate i URA se međusobno napadaju, opet je Vučić glavna tema

"VOLIM I JA URU, NO ĆUTIM" Knežević poslao brutalnu poruku Dritanu: Ovo nisam očekivao

"VOLIM I JA URU, NO ĆUTIM" Knežević poslao brutalnu poruku Dritanu: Ovo nisam očekivao

- Da li će to biti predsjednici partija, potpredsednici, poslanici ili neki drugi visoki funkcioneri, to će odlučiti stranački organi - dodao je Knežević.

On je naveo da očekuje pozitivan odgovor nacionalnih manjina na njihov poziv za učešće u rekonstruisanoj Vladi i da smatra da predstavnici albanskih stranaka i Bošnjačke stranke treba da budu dio rekonstruisane Vlade.

- Uprkos ideološkim razlikama smatramo da predstavici manjinskih naroda treba da nađu mesto u novoj Vladi, da se integrišu - rekao je Knežević.

Knežević je ocenio da se na taj način manjinskim strankama šalje poruka da je Crna Gora i njihova država i da se zajednički preuzima odgovornost za sve što će se u budućnosti dešavati.

On je kazao da je neophodno da se broj resora u Vladi uveća, tako što bi se jedan broj resora podijelo.

Neophodno je, kako je kazao, i da se utvrdi koji su ministri radili dobro a koji loše, i dogovorom izabrati najbolje ljude za te resore.

- Moramo u razgovoru sa premijerom i potpredsednikom Vlade doći do rešenja koje je prihvatljivo za sve - kazao je on.

O presonalnim rješenjima, kako je Knežević naveo, nisu razgovarali.

- Smatramo da je neophodno uvažiti demokratske standarde i pravila, odnosno, da najjači konstituenti dobiju malo veći broj resora. Ova vlada suštinski nije ekspertska - kazao je Knežević.

On je naveo da su se obavezali da neće pokretati nijednu temu oko koje ne postoji konsenzus u crnogorskom društvu te da, kako je kazao, ne treba brinuti za Sporazum koji su potpisali Krivokapić, Bečić i Abazović.

- Naša je namera da pokušamo da nađemo kompromis i sve ono što nas razdvaja stavimo po strani i ovoj vladi pokušamo da obezbedimo malo duži mandat - istakao je Knežević.

On smatra da u ovom trenutku izbori "ne odgovaraju nikom".

On je kazao i da se "ni najmanje" ne oseća odgovornim za podele u zemlji, dodajući da "sve vreme poziva na mir i poštovanje zakona”.

- Smatram da su svi oni koji su se protivili ustoličenju u Cetinjskom manastiru imali pravo da protestuju ali, u skladu sa zakonom, da skup prijave da se znaju odgovorna lica - zaključio je Knežević.

Vremenska prognoza
Clear sky
15 Beograd