Skip to main content
Milorad Pupovac

POVAMPIRENO USTAŠTVO: Sve više ANTISRPSKIH ispada u Hrvatskoj

Foto: Profimedia
- Pitaću se gde sam zgrešio, a sa tuđim nesrećama, predrasudama i mržnjama nosiću se onako kako se treba nositi, uspravne glave i spreman da se suočim sa istim takvim porukama, nezavisno od toga koliko je to neprijatno - kaže Milorad Pupovac

Učesnici tradicionalnog karnevala u Kaštel Sucćurcu kod Splita rekonstruisali su nedavni incident kada su na splitskoj rivi pretučeni vaterpolisti Crvene Zvezde. Uz Bajaginu himnu tog kluba, snimak vesti jedne srpske televizije i ovacije, u more je bačen „vaterpolista“. Na kraju zabave, sjajno raspoloženi učesnici karnevala spalili su lutku lidera Srba u Hrvatskoj Milorada Pupovca.

ZAMISLI, MI, SPLIĆANI, NETAKNUTI SMO PREŽIVELI BEOGRAD I NE ZNAMO KAKAV JE DUNAV U FEBRUARU: Hrvatska voditeljka brutalno isprozivala sve koji SEJU MRŽNJU i podigla buru!

ZAMISLI, MI, SPLIĆANI, NETAKNUTI SMO PREŽIVELI BEOGRAD I NE ZNAMO KAKAV JE DUNAV U FEBRUARU: Hrvatska voditeljka brutalno isprozivala sve koji SEJU MRŽNJU i podigla buru!

 - Kriv je! Kriv je! - vikala je oduševljena masa, dok je na Splitskoj rivi gorela ogromna lutka obučena u narodnu nošnju šumadijskog kraja, koja nema nikakve veze sa tradicijom Srba ovog i bilo kojeg drugog kraja Hrvatske.

Komentarišucći taj događaj, predsednik Samostalne demokratske srpske stranke, objašnjava da je karneval pozitivna tradicija hrišcćanske rimokatoličke kulture u Dalmaciji, kada se narod jednom godišnje okupi kako bi prema onima koji imaju mocć, vlast ili značajan javan uticaj, kroz šalu, porugu i ismevanje pokazao svoj stav i kritiku.

Hrvatska Vlada OSUDILA NAPAD na SRPSKE VATERPOLISTE

Hrvatska Vlada OSUDILA NAPAD na SRPSKE VATERPOLISTE

- Ovde se radi o iskrivljenoj, deformisanoj tradiciji u kojoj se traži negativac u stereotipnim, negativnim emocijama koje postoje prema Srbima, a naravno onda i prema onome koga oni smatraju ,,prvim Srbinom u Hrvatskoj". Ako nekoga raduje da spaljuje lutku Milorada Pupovca, da se ismijava sa strašnim napadom na vaterpoliste Zvezde, koji su došli na sportsko takmičenje, koji su kao gosti došli da zajedno sa domaćinima uživaju u lepom doživljaju Splita, nekada jednog od prvih gradova u bivšoj Jugoslaviji po slobodarstvu, kulturi, sportu, a doživeli su da ih se proganja kao divlje zveri po rivi, neka ih to vesli -  kaže Pupovac

Dodaje da je njegovo životno i političko delo da se bori protiv predrasuda, mržnje i nasilja, da je tome posvetio tri decenije svog javnog i političkog rada i u vremenima koja su bila i teža nego današnja, pa će to činiti i u ovim. Žao mu je što se u pojedinim slobodarskim dalmatinskim sredinama ne događa da se ljudi susretnu sa samim sobom, dodaje on.

Hrvati se NE SMIRUJU: U Splitu osvanuo natpis "Ubij Srbina", nisu poštedeli ni neke medije!

Hrvati se NE SMIRUJU: U Splitu osvanuo natpis "Ubij Srbina", nisu poštedeli ni neke medije!

- Oni koji umesto da se rugaju onima koji su ih doveli u situaciju u kojoj se nalazi ovo društvo i ova zemlja, i dalje produbljuju mržnju prema ljudima koji tu mržnju nisu gajili, nisu sejali, kao što nisu ni vaterpolisti Zvezde, nisam ni ja, niti hoću. Samo mogu recći da je reč o nesrecći, o nesrecćnim ljudima, nesrećnim sredinama i društvu koje nikako da se okrene sebi i da se suoči sa sobom. 

-Šta sam to ja učinio da mi ne bude tako kako jeste i jesam li i malo kriv za to kroz šta sam prošao, šta se dogodilo? Ta vrsta suočavanje se nažalost nije dogodila - ocenjuje lider Srba u Hrvatskoj.

Srpska deca u koncentracionom logoru Jasenovac (NDH).
Foto: Profimedia

Lider stranke koja se u Saboru bori za ostvarivanje i zaštitu ljudskih, političkih i nacionalnih prava, odnosno opstanak i dostojanstven život Srba, često je meta verbalnih napada. Prošle godine na zagrebačkoj pijaci Dolac gađan je hranom iz obližnjeg restorana.

Vlada Hrvatske osudila je taj napad. Bilo kakve zvanične reakcije na „spaljivanje Pupovca“ nema, dok je na društvenim mrežama moguće naći brojne komentare oduševljenja zbog „spaljivanja četnika“.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD region

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd