fbpx
Skip to main content
Ilustracija

HIT! PRAĆKOM HTELI DA UBIJU MILA: Crnogorska verzija Ilije Čvorovića

Foto: SD/ilustracija
Praćke dometa 50 metara, palice i policijski sprejevi najopasnije su zaplenjene stvari koje je specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić izneo pred sudom kao materijalne dokaze za slučaj pokušaja izvođenja državnog udara i planiranje terorističkih napada u toj zemlji na dan izbora.

Među zaplenjenim materijalnim dokazima, koji po tvrdnji tužioca govore o planiranju državnog udara, stoje i gumene čizme, odela, motorole... Za zaplenjene čuture za vodu Katnić je naveo da se „mogu iskoristiti za punjenje eksplozivnom materijom“. Katnić je izneo i tvrdnju da su zaverenici planirali da sa 50 automatskih puški izvedu prevrat, zauzmu zgradu parlamenta Crne Gore i uklone odlazećeg premijera Mila Đukanovića. To oružje, međutim, još uvek nije pronađeno, a tužilaštvo sumnja da je uništeno.

Za navodnu zaveru uhapšeno je 20 srpskih državljana, među kojima i bivši komandant srpske Žandarmerije Bratislav Dikić. Crnogorski mediji danas su preneli da je Aleksandar Sinđelić navodno priznao tužilaštvu da je planirao teroristički napad, o čemu više možete pročitati OVDE.

Farsa Državne bezbednosti Crne Gore?

Politički analitičar Tomislav Kresović tvrdi da je optužnica crnogorskog tužilaštva „šarena laža“, a da ga povezivanje zaplenjenih predmeta s terorizmom od strane tužioca podseća na „crnogorsku verziju Balkanskog špijuna“.

- Jeftina verzija Ilije Čvorovića u lošem izvođenju Državne bezbednosti Crne Gore. Opšte je poznato da je na dan izbora 16. oktobra vlast već po izlaznosti birača videla da će izgubiti većinu i moralo je da se nešto tim povodom preduzme. A kada se radi bez jasnog plana, onda dobijete ovu farsu koja je odrađena preko Državne bezbednosti i preko Dušana Markovića koji će sada biti novi premijer – priča Kresović za portal SrbijaDanas.com.

Bratislav Dikić
Foto: Tanjug

Dikić nije amater pa da tako izvodi državni udar

Kresović navodi da se atentat i državni udar ne mogu izvesti amaterski kao što tvrdi crnogorski tužilac, kao i da bi Bratislav Dikić sigurno kao ozbiljan operativac pametnije isplanirao celu akciju da je zaista želeo da je sprovede.

- Svako zna da se prevrat u Crnoj Gori, kao i bilo gde drugde, ne može izvesti bez podrške struktura iz tamošnje vojske i policije. Ne može se izvesti ni bez ozbiljne logističke podrške, a ne uz pomoć biber sprejeva i praćki. Ne može se izvesti ni bez zauzimanja medija kao poluga informisanja. Tvrdnja da je neko sa 125.000 evra, koliko su zaplenili, želeo da izvede državni udar u bilo kojoj zemlji potpuno je besmislena.

Milo Đukanović
Foto: Profimedia

Priča o zaveri trajaće do nove Vlade

Priča o državnom udaru, po rečima Kresovića, trajaće dok se ne formira nova Vlada Crne Gore.

- Uspeli su da na dan izbora među biračima izazovu strah i histeriju od srpsko-ruske hegemonije. To su uradili fingiranom pričom. Ta priča će da se okreće sve dok se ne postigne podrška malih stranaka za formiranje vlasti. Posle je verovatno više niko neće ni pominjati, a akteri će biti zaboravljeni – zaključuje Kresović.

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD region

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
4 Beograd