Skip to main content
Ratko Mladić, Radovan Karadžić

PREOSTALI SRBI U HAGU IMAJU SAMO JEDNU BRIGU: Ne misle na sebe, već samo na svoj narod! ŠALJU APEL SRBIMA!

Foto: Profimedia/ilustracija
Preostala četvorica Srba koji se nalaze u pritvorskoj jedinici zatvora Ujedinjenih nacija u Sheveningenu Radovan Karadžić, Ratko Mladić, Mićo Stanišić i Stojan Župljanin više brinu za sudbinu Republike Srpske i srpskog naroda nego za vlastitu sudbinu i njihova poruka je da po svaku cenu treba sačuvati Srpsku, izjavio potpredsednik Organizacije starešina Vojske Republike Srpske Slobodan Župljanin.

Župljanin je posle trodnevne posete Srbima u pritvorskoj jedinici u Ševeningenu rekao da je njihov stav da je Srpsku moguće sačuvati jedino postizanjem punog jedinstva svih političkih predstavnika i nosilaca vlasti iz reda srpskog naroda. 

- Oni smatraju i da je neophodno prevazići međustranačka neslaganja i ujediniti se u ostvarivanju najviših i najsvetijih ciljeva i vrednosti srpskog naroda u Srpskoj, a to su opstanak, razvoj i prosperitet Republike Srpske i srpskog naroda zasnovan na utvrđivanju i poštovanju minimalnih zajedničkih interesa srpskog korpusa, ali i na ključnim opšteprihvaćenim međunarodnim demokratskim standardima i načelima - kaže Župljanin. 

DETALJI O ODNOSU RATKA MLADIĆA I ARKANA: Generalova odluka koja je SVE promenila! (VIDEO)

DETALJI O ODNOSU RATKA MLADIĆA I ARKANA: Generalova odluka koja je SVE promenila! (VIDEO)

On je dodao da je mišljenje četvorke u Ševeningenu da je to pravi put i način da se oduži svima koji su podneli žrtvu prilikom stvaranja, očuvanja i razvoja Republike Srpske. 

- Saglasili smo se da je to samo deo duga prema onima koji su dali živote i delove tela i prolili krv za Srpsku - napomenuo je Župljanin. 

Prema njegovim rečima, Karadžić, Mladić, Stanišić i Župljanin su u razgovoru najmanje isticali lične probleme i uslove u kojima borave i žive. 

- Oni ih prihvataju takve kakvi jesu, ne žale se, ne govore naglas, ali se u ćutanju oseća i tuga i seta, mnogo veća od onoga što bi moglo biti rečeno. Zabrinuti su za svoje porodice i uslove u kojima one žive. Nekima od njih retko stižu posete jer porodice nemaju materijalnih mogućnosti za to. Troškovi jedne posete premašuju iznos godišnje penzije roditelja jednog od njih - rekao je Župljanin. 

RASKRINKAN HAŠKI TRIBUNAL: UNIŠTAVALI DOKAZE da bi okrivili Srbe! Fotografije i snimci ih razotkrili!

RASKRINKAN HAŠKI TRIBUNAL: UNIŠTAVALI DOKAZE da bi okrivili Srbe! Fotografije i snimci ih razotkrili!

On je istakao da im ni to ne pada teško koliko stalni napadi i nasrtaji na Srpsku. 

- Potpuno sam siguran u njihovu veliku brigu za Republiku Srpsku i srpski narod, a koliko Srpska i srpski narod brinu za njih prosudite sami - naglasio je Župljanin. 

Bivši predsednik Srpske Radovan Karadžić i nekadašnji komandant Glavnog štaba Vojske Republike Srpske Ratko Mladić čekaju da im bude izrečena drugostepena presuda. 

BURNO U HAŠKOM TRIBUNALU: Ratko Mladić je svom advokatu izdao samo JEDAN NALOG!

BURNO U HAŠKOM TRIBUNALU: Ratko Mladić je svom advokatu izdao samo JEDAN NALOG!

Nekadašnji ministar unutrašnjih poslova Srpske Mićo Stanišić i bivši načelnik Centra službi bezbednosti u Banjaluci Stojan Župljanin očekuju da budu upućeni na izdržavanje kazne od po 22 godine zatvora koje im je izrekao Haški tribunal.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD region

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
16 Beograd