Skip to main content
Lična karta

PRODALA LIČNU KARTU, PA SE POKAJALA: Tad sam bila gladna, danima nisam jela

Foto: Srbija Danas
Sumnjiva priča Nikšićanki koje su trgovale ličnom dokumentacijom puna rupa

Izlaganjem odbrane optuženih juče je u Višem sudu u Podgorici počelo suđenje Nikšićankama Dragani Janjušević (19) i Vesni Nikolić (58) za kupovinu lične karte i primanje novca da ne bi glasali na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori održanim u oktobru prošle godine.

Okrivljene Janjušević i Nikolić su, prema navodima izvršile krivično delo povreda slobode opredeljenja pri glasanju.

Lična karta
Foto: Profimedia

Janjušević je pred sudom izjavila da nije kriva za krivično delo koje joj se stavlja na teret, ističući da je optužena Nikolić prva prišla i ponudila joj ličnu kartu.

POTOP U CRNOJ GORI: Vodena stihija nosi sve pred sobom u POPULARNOM LETOVALIŠTU (VIDEO)

- Ona mi je komšinica. Zaustavila me je na ulici i pitala me da li znam nekog ko kupuje lične karte, kazala sam da ću se raspitati nakon čega mi je tražila da joj pozajmim 10 evra. Pošto nisam znala nikog ko kupuje lične karte otišla sam nakon par dana kod nje i tražila joj da mi vrati 10 evra što je odbila. Odmah nakon toga me je prijavila policiji - objasnila je Janjušević.

Za razliku od nje, Nikolić se oseća krivom i žali za svoj nepromišljeni postupak.

PRIZNALI KOSOVO, A ALBANCI IM OTIMAJU 8 HEKTARA ZEMLJE: Crna Gora u OZBILJNOM PROBLEMU

- U petak veče Janjušević je došla kod mene sa nekim mladićem i kazala mi da joj dam ličnu kartu, a zauzvrat ću dobiti 60 evra. Ja sam uzela pare i dala joj ličnu kartu, jer sam bila gladna i već par dana nisam jela. Sutradan sam shvatila šta sam uradila i otišla do nje vratila joj 50 evra, jer sam deset potrošila na hranu. Ona mi je vratila ličnu kartu - kazala je Nikolić koja je ukazala da je lošeg psihičkog zdravlja i da ima hematom u glavi zbog čega čini nepromišljene stvari.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
28 Beograd