fbpx
Skip to main content
Zoran Milanović

PROGOVORIO O SILOVANIM GLUMICAMA, PA RAZBESNEO REGION: Neočekivani odgovor hrvatskog predsednika

Foto: Profimedia
Novinari su predsednika Zorana Milanovića u Petrinji pitali i o slučajevima seksualnog zlostavljanja u Hrvatskoj te da li imaju kao društvo problem sa takvim nasiljem.

- Retko se događa da nekakav mašinbravar ili viljuškar maltretira članicu uprave neke kompanije. Kao što se to redovno događa da to rade muškarci prema ženama koje su prema njima u inferiornom ili zavisnom položaju - odgovorio je Milanović i dodao:

Potraga za balansiranim životom je moguća misija: Otkrijte male stvari koje će vas učiniti srećnim

Potraga za balansiranim životom je moguća misija: Otkrijte male stvari koje će vas učiniti srećnim

KINA STALA UZ CRNU GORU?! Milo skovao NOVI PLAN: Otkrio kako će ostati na vlasti!

KINA STALA UZ CRNU GORU?! Milo skovao NOVI PLAN: Otkrio kako će ostati na vlasti!

VIŠE NEMA DILEME! Oglasio se Milorad Dodik - otkrio sve u vezi sa aferom "IKONA"

VIŠE NEMA DILEME! Oglasio se Milorad Dodik - otkrio sve u vezi sa aferom "IKONA"

- Kada se takve stvari događaju među ravnopravnima u socijalno, imovinskom i korporativnom smislu, onda je to problem neke druge vrste - rekao je Milanović pa se prebacio na Holivud.

- Kada o tome zapomažu glumice koje iz kreveta ne izlaze za manje od pet miliona dolara, to baš ne vidim kao nešto čime bi se trebao zanimati. Kada to rade žene koje su zaposlene, službenice, majke ili mlađe kolegnice u akademiji, to je problem.

On je naveo da je poznato kako se u sistemima, gde mnogo radi i malo zarađuje, napreduje. 

- Nije isto ako je neko razmažena zvezda pa se nakon 30 godina setio nekih stvari nakon što mu je bankovni račun prsnuo kao jodna voda u Sisku ili to radi i govori neka devojka ili žena koja pokušava probiti svoj put do svoje srećne zvezde po istim pravilima kao i muškarci, a to ne može jer je nekakav… da ne kažem što, kinji i maltretira godinama - rekao je Milanović i dodao: 

- Večna stvar, stalna stvar, ništa nova. Mislim da tu Hrvatska s obzirom na ljudske i muške karakteristike, a kao što znate, istorija je nažalost muška istorija. Ratove su nažalost, a i najveći broj izuma smislili i koristili i onda zloupotrebljavali muškarci".

Muškarci su tu, kako navodi Milanović, nasilniji od žena i 90 odsto tih slučajeva se tiče muškaraca, onih u poziciji moći.

- Moć, uticaj, mogućnosti odlučivanju o nečijoj karijeri, željama, sudbini, snovima, svega onoga što ne bi smelo da bude u okviru sukoba interesa -- rekao je i otišao.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd