Utorak 19. mar 2024.
Milo Đukanović, Duško Knežević

RASKRINKANI MILOVI POSLUŠNICI: Velika sramota pravosuđa, reketirani su svi biznismeni u Crnoj Gori (VIDEO) 

Foto: Youtube/printscreen/Al Jazeera Balkans
Nastavljeno je produbljivanje krize u maloj jadranskoj zemlji

Predsednik Atlas grupe Duško Knežević je rekao da je afera "Koverta", koja je uzdrmala Crnu Goru i dovela do velikih protesta, a kasnije i do rušenja vlasti, sada na jedan sraman način, oslobađanjem Slavoljuba Stijepovića, okarekterisana od Višeg suda.

Obradujte Vašu damu za Dan žena

Obradujte Vašu damu za Dan žena

PRIDRUŽIVANJE BiH SANKCIJAMA PROTIV RUSIJE: Dodik u jednoj rečenici "oduvao" Evropsku uniju

PRIDRUŽIVANJE BiH SANKCIJAMA PROTIV RUSIJE: Dodik u jednoj rečenici "oduvao" Evropsku uniju

"PRIPREMA ZA NOVE SOJEVE" Fotografija iz regiona postala viralna, deka ušetao u market sa dosad NEVIĐENOM MASKOM

"PRIPREMA ZA NOVE SOJEVE" Fotografija iz regiona postala viralna, deka ušetao u market sa dosad NEVIĐENOM MASKOM

- Velika sramota crnogorskog pravosuđa jer je ova afera izazvana političkim reketiranjem od strane DPS-a i Mila Đukanovića. Na snimku se jasno vidi ko su glavni akteri na sceni, to je ustvari DPS, Migo Stijepović i Milo Đukanović - rekao je Knežević, dodajući da će o svemu biti obaveštena međunarodna zajednica.

- Svi oni koji sada pokušavaju da odbrane DPS, u stvari, sve više sebe ukopavaju i dokazuju da su tužilaštvo i Viši sud sud produžena ruka jedne hobotnice kojom upravalja i dalje Milo Đukanović. Sadašnja odluka suda da se Stijepović izuzme posebno je neshvatljiva za međunarodni faktor - Evropsku komisiju, (britanski) Forin ofis i (američki) Stejt department. Mi ćemo i sada, kao i ranije, obavestiti ove tri institucije o tome da je najveći organ političke korupcije i političkog reketrianja SDT i Viši sudovi u Crnoj Gori - ocenio je Knežević.

Komentarišući izjavu Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića da neće da podnese ostavku, Knežević kaže da je to samo nastavak produbljivanja krize u Crnoj Gori.

- Mislim da parlamentarna većina mora što pre da smogne snage da skine ovu kriminalnu družinu zajedno sa Lidijom Vukčević, koja pokušava da brani Miga i DPS umesto da radi svoj posao i sprovede istragu do kraja. Manipuliše se i sa izjavom Vlatka Rašovića jer su njega naterali da bude zaštićeni svedok, a njegova izjava da je uzimao novac i nosio ga Migu Stijepoviću postoji u specijalnom policijskom timu iz kojeg je bio pritiskan da kaže da su pare menjane za Demokratski front, a ne za DPS - ističe Knežević.

On očekuje od Apelacionog suda da odbaci odluku Višeg suda.

- Očekujem da Apelacioni sud odbaci odluku Višeg i jasno stavi do znanja da se radi o političkom reketiranju ne samo mene, nego svih vodećih biznismena u Crnoj Gori i da se ta kriminalna struktura počne razmontiravati jer sa ovakvim tužilaštvom i sa ovakvim sudstvom Crna Gora ne može da očekuje nikakvu bolju budućnost, a posebno ne da na tom mestu ostane Milivoje Katnić - zaključio je Knežević.

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd