fbpx
Skip to main content
Aleksandar Vučić

RASPADA SE KOALICIJA U CRNOJ GORI: Demokrate i URA se međusobno napadaju, opet je Vučić glavna tema

Foto: Profimedia/Srbija Danas
Pale teške reči

Dogovor stranaka parlamentarne većine, Demokratskog fronta i Demokrata, o rekonstrukciji aktuelne vlade izazvao je javnu polemiku na relaciji Demokrate - URA Dritana Abazovića, u kojoj su pale teške reči, ali i neizbežno pominjanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

URA je, naime, sinoć pitala lidera Demokrata i aktuelnog predsednika Skupštine Crne Gore, Aleksu Bečića, da li je dogovorom sa DF-om od evropskog kursa Crne Gore odustao zbog, kako tvrde, "straha od snimka iz Beograda".

"VOLIM I JA URU, NO ĆUTIM" Knežević poslao brutalnu poruku Dritanu: Ovo nisam očekivao

"VOLIM I JA URU, NO ĆUTIM" Knežević poslao brutalnu poruku Dritanu: Ovo nisam očekivao

NAJJAČI MILOV UDAR NA SRBIJU! Nema kraja njegovom bezobrazluku: "U ime velikosrpskog nacionalizma..."

NAJJAČI MILOV UDAR NA SRBIJU! Nema kraja njegovom bezobrazluku: "U ime velikosrpskog nacionalizma..."

NASTAVLJA SE SRAMNA SKUPŠTINA NA CETINJU: Dritan stao uz Mila, Miraševoj sekti dodeljuju srpsku svetinju

NASTAVLJA SE SRAMNA SKUPŠTINA NA CETINJU: Dritan stao uz Mila, Miraševoj sekti dodeljuju srpsku svetinju

- Ako zbog pretnji beogradskih tabloida o navodnom snimku Alekse Bečića napuštate evropski kurs, onda vaša partija ne zaslužuje iole ozbiljan odgovor - navodi se u saopštenju iz Građanskog pokreta URA.

Tako je URA odgovorila Bečićevim Demokratama, koji su posle dogovora sa DF-om o rekonstrukciji aktuelne vlade, saopštili da ni za milimetar ne odstupaju od svog poznatog političkog kursa: beskompromisna borba protiv kriminala i korupcije, nikad sa DPS-om, evropske integracije bez alternative i evroatlanski kurs Crne Gore.

Dritan Abazović
Foto: InstagramPrintscreen/dritanabazovic

Demokrate u odgovoru URA poručile su da je potpis Bečića "beskompromisno na Sporazumu čiji je on autor", a koji ste, kako kažu, vi i tada jedva potpisali, da bi sad se sada "lažno predstavljali kao njegovi zaštitnici".

- A sad da vam kažemo direktno: Bečićev potpis je na Sporazumu, ali je vaš u fioci Aleksandra Vučića, sa kojim dogovarate Tužilački savet i tužilačke zakone, i kojem ste referisali o stanju na Cetinju. Dok smo mi satanizovani od beogradskih tabloida, vi ste bili (i ostali) zvezde istih Vučićevih medija - navele su u saopštenju Demokrate.

Demokrate su, između ostalog, upitale GP URA koji im je beogradski tabloid omiljeni i čime su zavredili tu promociju.

Aleksa Bečić
Foto: e-stock/Petar Jovanović

Pozvali su URA da obrazlože javnosti zašto su, kako su naveli, izmišljali terorističke napade i potencijalno ubistvo patrijarha na Cetinju.

- Je li cilj bio da se mitropolit Joanikije povuče, a vi (URA) se oslobodite odgovornosti - upitale su takođe Demokrate.

Iz URA su Demokratama odgovorili:

- Apsurdno je da o vezama sa Vučićem pričaju oni koji sklapaju tajne dogovore na izmaku prvog Dana srpskog jedinstva.

Naveli su da i domaća i međunarodna javnost, kako tvrde, "znaju da u Vučićevim fiokama nema našeg potpisa, ali sumnjamo da zbog nekih ozbiljnih ucena Aleksa Bečić napušta evroatlantski kurs i tera URU da učini isto.

Vremenska prognoza
Slaba kiša
16 Beograd