Utorak 19. mar 2024.
Milorad Dodik, Vladimir Putin

"NIKADA TO NIJE TRAŽIO OD MENE" Dodik otkrio razlog zbog čega toliko poštuje Putina

Foto: Profimedia
Otkrio šta se krije iza dobrog odnosa

Srpski član Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik izjavio je da poštuje ruskog predsednika Vladimira Putina zato što ume da sasluša, za razliku od zapadnih lidera koji žele da mu "nametnu stvari".

Govoreći o odnosu sa Putinom, za italijanski list La Republika, Dodik je rekao da ne ide u Rusiju da se nekome moli i da je razlika između Putina i zapadnih lidera u tome što ga on sluša.

- Putin nikada nije tražio od mene da uradim ili ne uradim nešto, zato ga poštujem. Za razliku od njega, političari Zapada, čak i najniži po činu, pojavljuju se u mojoj kancelariji sa željom da mi nametnu neke stvari. Putin nije kalkulant, niti špekulant - istakao je Dodik.

Na pitanje kako je postao čovek Moskve, a do pre deceniju je smatran referentnom tačkom SAD, Dodik je odgovorio da su se razdvojili ali ne njegovom voljom.

- Јa sam i dalje osoba koja veruje u demokratske principe i slobodno tržište. Poštujem tradicionalne identitete. Ali nisam se promenio. Јednog dana su mi došli Amerikanci i rekli: "to i to moraš da promeniš. Nisam mogao da prihvatim. Onaj koji istinski brani Dejtonski sporazum je Milorad Dodik" - naglasio je srpski član Predsedništva BiH.

Vremenska prognoza
Clear sky
6 Beograd