fbpx
Skip to main content
Milo Đukanović

RUSKA CRKVA O MILOVIM POTEZIMA: "Sramota! NIJE U STANJU da ujedini stanovništvo!"

Foto: Profimedia
Đukanović osramotio Crnu Goru!

Mitropolit Ilarion, koji je na čelu Odeljenja Moskovske patrijaršije za odnose sa svetom, ocenio je da postupci Mila Đukanovića jesu usmereni na stvaranje sukoba u zemlji, kao i ometanje ustoličenja mitropolita Joanikija, predstavljaju sramotu Crne Gore Đukanović svojim potezima SRAMOTI Crnu Goru! Ruska crkva komentarisala poteze predsednika CG i ustoličenje na Cetinju!

Mitropolit Ilarion je početkom septembra rekao da Ruska pravoslavna crkva podržava kanonsko jedinstvo SPC.

Izneo je pretpostavku da su protesti protiv ustoličenja Joanikija izazvani veštački i da su mogli da budu povezani sa Đukanovićem koji - nastoji da se vrati na vlast koju gubi upravo kao posledica svog neprijateljskog odnosa prema crkvi - izjavio je Ilarion.

- Sramota je za Crnu Goru što je na njenom čelu lider koji nije u stanju da ujedini stanovništvo, koji radi na tome da dođe do podela, konflikata. Bruka je bila i to što srpski patrijarh, koji je došao kako bi izvršio ustoličenje mitropolita, nije mogao mirno da dođe do Cetinja jer su pristalice Đukanovića angažovali ljude koji su ga u tome sprečavali - izjavio je Ilarion ta TV „Rusija 24“.

Vremenska prognoza
Mist
-1 Beograd