Skip to main content
Protest/ilustracija

Ustaše koje su KLALE SRBE sahranjuju uz državne počasti: Hrvati imaju JEDAN CILJ, Srbija opet NA UDARU

Foto: Profimedia/ilustracija
Sramota

Neoustaški režim u Zagrebu još jednom je pokazao neskriveno divljanje prema zločincima iz vremena NDH! Ovoga puta hrvatske vlasti odlučile su da iz masovne grobnice na Tuškancu, u Zagrebu, iskopaju ostatke tu zakopanih ustaša i domobrana i ponovo ih sahrane uz najveće državne počasti!

Premda je ministar tzv. branitelja Tomislav Medved istakao da među ovim partizanskim žrtvama koje su pronađene u grobnici nema ustaških vojnika, sami očevici tvrde suprotno!

- Imate ovde ispred sebe otkopanu grobnicu, pa utvrdite o kome se radi, pronađite bilo koji predmet, imate žicu, imate čaure kojima su likvidirani na samom licu mesta, teško je utvrditi ovde o kojoj se populaciji radi - "naivno" je primetio Medved.

Jasenovac
Foto: Profimedia

Na drugoj strani, istoričar Nikola Žutić kaže da je ekshumacija ustaških vojnika nastavak hrvatske neonacističke politike koja se sprovodi otkako je Hrvatska postala samostalna država početkom devedesetih.

- Cilj im je potpuna rehabilitacija ustaša, kao što smanjuju broj srpskih žrtava u Jasenovcu, tako je i ovo prilog rehabilitaciji NDH. Žele da kažu da to nisu bili zločinci, nego da je to bila regularna hrvatska vojska, ustaše kao partijska vojska i domobrni kao regularna vojska. To su grobovi koljača i ubicva koji su na najstrašnije načine klali Srbe i ako su oni njima heroji, to je poseban problem. Ovo nije iznenađenje, to ide linijom rehabilitacije NDH i oni će je na kraju napraviti pozitivnom, kao da to nije nikakva zločinačka država - podvlači Žutić.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD region

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
19 Beograd