fbpx
Skip to main content
izbori Hrvatska

Srbi postigli odličan rezultat na lokalnim izborima u Hrvatskoj: Trijumf SDSS-a u više županija

Foto: Profimedia
SDSS postigla odličan rezultat u pet hrvatskih županija

 Prema prvim preliminarnim rezultatima lokalnih izbora u Hrvatskoj Samostalna demokratska srpska stranaka trijumfovala je u više opština gradova i županija.

NA BANIJI NEUPOTREBLJIVO 15.000 OBJEKATA: Da li su kuće srpskih povratnika ispravno pregledane? (FOTO)

NA BANIJI NEUPOTREBLJIVO 15.000 OBJEKATA: Da li su kuće srpskih povratnika ispravno pregledane? (FOTO)

Crna Gora ubrzava vakcinaciju pred početak sezone: Dosad vakcinu primilo 23,6 odsto punoletnih

Crna Gora ubrzava vakcinaciju pred početak sezone: Dosad vakcinu primilo 23,6 odsto punoletnih

AMERIČKI VOJNICI VEŽBAJU KAKO DA ODBRANE EVROPU OD AGRESORA: Vojna vežba SAD i BiH počinje danas

AMERIČKI VOJNICI VEŽBAJU KAKO DA ODBRANE EVROPU OD AGRESORA: Vojna vežba SAD i BiH počinje danas

U Sisačko-moslavačkoj županiji u trci za zamenika župana iz reda srpske nacionalne manjine vodi Mirjana Oluić (SDS S) (1.121) koja je dobila dvostruko više glasova od dosadašnjeg zamenika Dušana Bjelajca (663), dok je treći Milan Vukelić (249).

I u Vukovarsko-sremskoj županiji je na prebrojanih 62 posto biračkih mesta prvi Srđan Jeremić (SDS S) (2.862 glasa), ispred Dragana Crnogorca (grupa građana - 901 glas).

U Ličko-senjskoj vodi Milan Uzelac (SDS S) drugi je Ðorđe Gvozdić (grupa birača); u Karlovačkoj Dejan Mihajlović (SDS S) ispred Dušana Predovića (DS S); u Bjelovarsko-bilogorskoj Saša Lukić (SDS S), Igor Pavković (SDSS) u Virovitičko-podravskoj, Nikola Ivanović (SDS S) u Požeškoj, a Radomir Čvarković (SDS S) u Osječko-baranjskoj županiji.

U Primorsko-goranskoj županiji u trci vodi kandidat SDP-a, IDS-a i PGS-a Petar Mamula. Ognjen Vukmirović (SDS S) nema konkurenciju pa će ostati zamenik župana Šibensko-kninskoj županiji.

Prema prebrojanih 78 posto biračkih mesta u trci za novog zamenika gradonačelnika u Vukovaru vodi Srđan Kolar (SDS S) - 895 glasova ispred dosadašnjeg zamenika Srđana Milakovića (DS S) - 626 glasova.

U tom gradu Ivan Penava (IP-NL) i Nikola Mažar (HDZ) idu u drugi krug na izborima za gradonačelnika. U Gradskom veću, SDS S je treći (11,5 posto), iza NL-Ivan Penava i HDZ-a, a ispred DS S-a (5,9 posto).

U Borovu vodi Nikola Baćanović (SDS S), u Negoslavcima Dušan Jeckov (SDS S) nema konkurenciju, kao i Danijela Mlinarević (grupa građana) u Jagodnjaku te Milan Vrga (SDS S) u Gvozdu.

Nikola Arbutina (SDSS) vodi ispred Branislava Joke (Reformisti) u Dvoru. U Glini na izborima za zamenicu gradonačelnika Branka Bakšić (grupa birača) je ispred Bojane Matijević (SDS S), u Hrvatskoj Dubici vodi se mrtva trka između Stevana Todorovića (grupa birača) i Ðorđa Tomića (SDS S), dok je u Hrvatskoj Kostajnici Duško Grbić (SDS S) ispred Miodraga Ljubenkovića (grupa birača) i Milene Grbić (SDP), a u Topuskom Jelena Roknić (grupa birača) vodi ispred Dalibora Trkulje (SDS S), preneo je portal hrvatskog nedeljnika Novosti.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd