fbpx
Skip to main content
Ognjen Rakočević

Sećate se Ognjena (11) koji se utopio pre godinu dana? Sada je njegov otac otkrio BOLNU TAJNU!

Foto: Facebook/Ognjen Rakocevic R.I.P
Pretužno!

Godina je prošla otkad je plavokosi dečak sa autizmom Ognjen Rakočević (11) iz Podgorice izgubio život u nabujaloj Morači. Bosonogi mališan iznenada je napustio dom i rešio da zapliva u reci, a potom je nestao u njenim dubinama. Njegov otac Branko smatra da je dečak, u mašti, predvideo svoje stradanje.

"AKO TI JAVE UMRO SAM...": Podgorica se na DIRLJIV način oprostila od malog Ognjena (FOTO)

Ognjenovo telo pronađeno je na ušću u Skadarsko jezero, u manastirskom vrbišu u podnožju ostrva Vranjina. Kako svedoči njegov otac Branko Rakočević, to je isto mesto koje je Ogi dve-tri godine ranije svojom ručicom nacrtao na hartiji!

VOLEO JE VODU, ONA GA JE I ODNELA: Crna Gora plače za plavokosim dečakom

- Gotovo je fotografski nacrtao mesto na kojem je pronađen. Tu je ostrvo Vranjina. Na vrhu brda nacrtao je krst, a iznad njega nebo kao svetiteljski oreol. U podnožju je zeleni vrbiš, i ono što je frapantno, Ogi je nacrtao sebe upravo na mestu na kome je pronađen - priča njegov otac Branko Rakočević.

On dodaje da ne veruje u slučajnost.

- Tu ga je dovela Božja ruka. Rođen je 28. decembra, kad i Sveti Vasilije Ostroški, a otišao je na Vaskrs. Ispred Crkve Svetog Nikole našao ga je Nikola Ulićević. Interesantno je da se u tom manastirskom kompleksu, pored Crkve Svetog Nikole, nalaze temelji Hrama Svetog Save i Uspenja Presvete Bogorodice. Ova sveta tri imena pojavljuju se i na izvorištu Morače, odakle smo mi Rakočevići, kao i na njenom ušću - priča Branko.

CRNOGORSKA POLICIJA OTKRILA UZROK SMRTI: Pronađeno telo dečaka jeste Ognjenovo

Otac Branko je u knjizi "Bosonogi princ" sabrao mnogobrojne priče i pesme posvećene Ogiju, kao i deo koji se odnosi na višednevnu potragu za dečakom, koja je uzburkala Crnu Goru i region.

- Kao da se žrtvovao za svoje male drugare sa autizmom. Ogi je "zapalio vatru" u celoj Crnoj Gori i dao uzbunu svima, i vatrogasicima i rezervistima, i vernicima i ateistima. I niko nije ostao da spava, svi su se probudili - kaže Branko.

Potraga je, nažalost, imala tužan kraj. A i posle godinu dana, sećanje na Ogija je veoma živo.

Pročitajte i:

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
14 Beograd