fbpx
Skip to main content
Izgubljeni novčanik

SINIŠA IZ UŽICA JE PRAVA LJUDINA: Našao novčanik pun para i odmah prijavio policiji - cela Bosna mu se divi

Foto: Shutterstock
Policija je kontaktirala suprugu vlasnika i ubrzo su se susreli vlasnik novčanika

Šaban Delić, građevinski radnik iz Malešića kod Gračanice, u Bosni i Hercegovini, mirno je obeležio svoj 45 rođendan. Međutim, to ne bi bilo tako da nije bilo jednog Ere iz Užica. Naime, Šaban je nekoliko dana pred Novu godinu izgubio novčanik pun novca, sa svim ličnim dokumentima i karticama, zbog čega mu do slavlja nije bilo.

SRAMAN GRAFIT UPUĆEN SRPKINJAMA OSVANUO U VUKOVARU: Potpisan pozdravom "Za dom spremni" (FOTO)

SRAMAN GRAFIT UPUĆEN SRPKINJAMA OSVANUO U VUKOVARU: Potpisan pozdravom "Za dom spremni" (FOTO)

NA REŠETKAMA RIBNJAKA PRONAĐENO TELO: Užas kod Mostara

NA REŠETKAMA RIBNJAKA PRONAĐENO TELO: Užas kod Mostara

POKUŠAO DA OTRUJE PORODICU KROFNAMA: Slovenac se tereti za pokušaj dva ubistva, zaprećene visoke kazne

POKUŠAO DA OTRUJE PORODICU KROFNAMA: Slovenac se tereti za pokušaj dva ubistva, zaprećene visoke kazne

Na njegovu veliku sreću, novčanik je na magistralnom putu Tuzla - Doboj, u industrijskoj zoni u Gračanici, iz svog automobila ugledao Siniša Biljić (39) iz Užica, koji je zaustavio svoje vozilo, a kada je video o čemu se radi, odmah se raspitao gde se nalazi Policijska stanica u Gračanici, gde je i vratio novčanik.

Policija je kontaktirala Delićevu suprugu i ubrzo su se susreli vlasnik novčanika i poštenjačina Biljić. Dok je Biljić bio ponosan na ono što je uradio, Delić nije krio radost što mu je vraćeno ono što je izgubio.

- Godinama radim na baušteli u Sloveniji. Pre nekoliko dana podigao sam platu i ušteđevinu te došao kući u Malešiće. U ponedeljak sam popravljao auto, pa ručao i pošao po sina. U tom trenutku me je nazvala supruga i pitala gde mi je novčanik. Odmah sam počeo da rovarim po džepovima, ali novčanika s dve hiljade maraka i 800 evra, dokumentima, karticama, nije bilo. Da me ubijete, ne znam gde mi je ispao. Tada mi je supruga rekla da idem u policiju. Svašta mi je u toj minuti prošlo kroz glavu, ali je olakšanje bilo ogromno kad sam čuo da je sve nađeno - priča Šaban Delić.

Biljić je kazao da je tokom vožnje na putu ugledao nešto crno. Hteo je najprije to da obiđe, ali se ipak zaustavio i ugledao novčanik. Ni u jednom trenutku nije razmišljao, ni kada je unutra video gomilu novčanica.

- Odmah sam se raspitao za policiju i odneo novčanik. Imao sam želju da upoznam vlasnika, da vidim njegovu reakciju. Osećao sam ponos, jer sam vratio nešto što nije moje, a i usrećio sam čoveka. I ja sam vozač u Sloveniji, pa je moje zadovoljstvo bilo još veće kada sam saznao da i on hleb zarađuje radeći u toj zemlji. Ovako bi reagovao svaki pošten čovek - rekao je ovaj Era, koji je vratio praznični duh u dom Delića.

Nakon što su razmenili brojeve telefona i obećali da će ostati prijatelji, Siniša je nastavio put ka rodnom Užicu, a Šaban u Malešiće, uz neizmernu zahvalnost poštenjačini iz Srbije.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd