fbpx
Skip to main content
Crnogorska policija

CEO KOTOR POD POLICIJSKOM OPSADOM: Sprečena ubistva vođa "škaljaraca" i "kavčana"?

Foto: Profimedia/ilustracija
Crnogorska policija u subotu je sprečila planirane likvidacije visokopozicioniranih članova kavačkog i škaljarskog klana, pa je zbog toga ceo Kotor bio pod opsadom, prenose crnogorski meidji.

Kako navode, policijski operativci došli su do informacija da se spremalo ubistvo.

PUCALI NA BRATA KOJI JE KRENUO DA SE OSVETI: Šuster se posvađao u kafani sa Muratovićem, pa potegao pištolj

PUCALI NA BRATA KOJI JE KRENUO DA SE OSVETI: Šuster se posvađao u kafani sa Muratovićem, pa potegao pištolj

UPUCAN MUŠKARAC U CRNOJ GORI! Policija traga za počiniocem

UPUCAN MUŠKARAC U CRNOJ GORI! Policija traga za počiniocem

DRAMA TRAJALA SATIMA: U Hrvatskoj mladić pretio da će se baciti sa zgrade (FOTO)

DRAMA TRAJALA SATIMA: U Hrvatskoj mladić pretio da će se baciti sa zgrade (FOTO)

Nastavak rata

- Policija je sprovela akciju na osnovu operativnih podataka i u nameri da utvrdi da li je posebno ugrožena bezbednost jednog od vođa klanova. Povod pojačane kontrole su i operativne informacije da je bilo provokacija između vođa zaraćenih klanova - prenose mediji. Da podsetimo, u Kotoru se trenutno na slobodi nalazi Jovan Vukotić, označen kao vođa "škaljaraca", ali i Radoje Zvicer i Slobodan Kašćelan - navodne vođe "kavčana".

Jovan Vukotić
Jovan Vukotić
Foto: Facebook

- Izvršena je pojačana kontrola sumnjivih osoba u Kotoru, a primećen je veliki broj inspektora u civilu, policajaca i pripadnika specijalne policije.

- Policija je kontrolisala aktivnosti i kretanje bezbednosno interesantnih osoba koje se, prema policijskim evidencijama, povezuju sa "škaljarcima" i "kavčanima". Rat među klanovima traje već šest godina, a povod za sukob u nekad jedinstvenom kotorskom klanu je nestanak tovara kokaina u Valensiji. Tokom januara crnogorska policija i Specijalno tužilaštvo sprečili su likvidaciju Slobodana Kašćelana, ali i Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, koji su bili u poseti Zviceru, a uhapšeni su 4. februara u velikoj akciji srpske policije.

Radoje Zvicer
Foto: MUP
Četiri ubistva

- Nadležni su saopštili da su od početka godine sprečili čak četiri planirana ubistva iza kojih stoje sukobljeni kotorski klanovi. Uhapšeni su Momčilo Milić, Hasan Turković i Dušan Ivanović zbog planiranja ubistva Kašćelana i sumnje da su nabavili eksplozivnu napravu velike razorne moći koja je bila pripremljena za kačenje na krov vozila u pokretu. Kako je ispričao izvor medija, u subotu je u Kotoru na ulicama bilo mnogo policajaca. - Kola su zaustavljana, ljudi su izvođeni napolje. Proveravali su njihova dokumenta i pretresali vozila - kaže izvor.

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
2 Beograd