fbpx
Skip to main content
Naser Orić

Skandal na suđenju Oriću! Jedan sudija se predomislio, drugi ustao protiv SRAMNE presude - i NIJE BIO SAM!

Foto: Profimedia
Sudija Apelacionog veća Suda BiH Dragomir Vukoje danas iz protesta nije prisustvovao izricanju oslobađajuće presude ratnom komandantu Armije BiH u Srebrenici Naseru Oriću za ratne zločine nad Srbima na području Srebrenice i Bratunca

Vukoje je izdvojio mišljenje prilikom odlučivanja, smatrajući da je Orić trebalo da bude osuđen za ratne zločine počinjene u selima Zalazje, Lolići, Kunjerac, gde su, prema optužnici, ubijena najmanje tri zarobljenika srpske nacionalnosti.

SAMO DANAS SIGURNO DOBIJATE: Meridian slavi 18. rođendan i časti!

Druga dva člana sudskog veća - Senadin Begtašević i Tihomir Lukes - smatrala su da nema dovoljno dokaza za osuđujuću presudu.

Prema informacijama sudija Lukes je u poslednjem trenutku promenio mišljenje i priklonio se sudiji Begtaševiću, što je izazvalo revolt kod Vukoje, koji zbog te odluke nije želeo da dođe na objavu presude.

Naser Orić
Foto: Profimedia

- Da bi se spasila situacija, na objavu presude nije došao ni sudija Begtašević. Izricanju nije prisustvovao ni tužilac ili predstavnik Tužilaštva BiH - navodi se u tekstu.

Ispovest supruge uhapšenog Medojevića: Čekala sam ga, strepela! Nebojša je u zatvoru među KRIMINALCIMA

Apelaciono veće Suda BiH izreklo je danas oslobađajuću presudu Oriću i pripadniku Armije BiH Sabahudinu Muhiću koji su se u ponovljenom postupku teretili za zločin nad ratnim zarobljenicima srpske nacionalnosti na području Srebrenice i Bratunca.

BONUS VIDEO: Plan nastanka velike Albanije

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd