fbpx
Skip to main content
Crna Gora

Skupština Crne Gore neće da raspravlja o predlogu da Njegošev dan rođenja bude praznik

Foto: Profimedia
DF je predložio da se 13. novembar obeležava održavanjem kulturnih i drugih manifestacija posvećenih Njegošu, na kojima će se afirmisati njegovo stvaralaštvo

Poslanici crnogorskog parlamenta nisu prihvatili da se raspravlja o predlogu Demokratskog fronta (DF) da se u Crnoj Gori uvede novi praznik, 13. novembar Dan Petra II Petrovića Njegoša. Uoči glasanja u parlamentu, poslanik DF-a Milan Knežević podsetio je da je sličan predlog potekao od Vlade Crne Gore u novembru 2017. godine, koji je morao biti povučen zbog Bošnjačke stranke, čija je podrška tada bila neophodna jer je opozicija bojkotovala rad Skupštine.

DO DRŽAVLJANSTVA EU ZA 5.000 EVRA: Raskrinkana agencija za ŠTANCOVANJE Bugara, umešani i zvaničnici!

- Da smo mi tog dana bili u Skupštini, mi bismo za taj predlog glasali - rekao je Knežević. On je rekao da nema nameru da vladajuću većinu ubeđuje da prihvati ovaj predlog.

- Ukoliko ne osećate ljudsku i državotvornu potrebu da ovaj dan postane praznik crnogorske kulture, mislim da onda ne postoji nijedna tačka spajanja u crnogorskom društvu oko koje se možemo okupiti -  rekao je Knežević.

DF je predložio da se taj dan obeležava održavanjem kulturnih i drugih manifestacija posvećenih Njegošu, na kojima će se afirmisati njegovo stvaralaštvo.

Navodi se da je zbog veličine njegovog lika i dela Petar drugi Petrović Njegoš postao najprepoznatljiviji simbol Crne Gore i zaslužuje da se dan njegovog rođenja proglasi crnogorskim praznikom kulture.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD region

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Tamni oblaci
13 Beograd