fbpx
Skip to main content
Milan Knežević

"Slogom ćemo poraziti sve naše neprijatelje" Knežević reagovao na napade na Srbiju i njen državni vrh

Foto: Profimedia
Knežević je istakao da se regionalni "prosperitet" na Balkanu zasniva isključivo na savezima protiv Srbije

Jedan od lidera DF-a Milan Knežević oštro je reagovao na napade na Srbiju i njen državni vrh oko nepromenljivosti granica na Balkanu.

DERVENTA ZAVIJENA U CRNO: Dečak (10) u eksploziji zadobio teške povrede glave i tela, nije mu bilo spasa

DERVENTA ZAVIJENA U CRNO: Dečak (10) u eksploziji zadobio teške povrede glave i tela, nije mu bilo spasa

KRIVOKAPIĆ UBEĐEN DA ĆE CRNA GORA PRVA UĆI U EU: Sa Lajčakom u Podgorici razgovarao o evrointegracijama

KRIVOKAPIĆ UBEĐEN DA ĆE CRNA GORA PRVA UĆI U EU: Sa Lajčakom u Podgorici razgovarao o evrointegracijama

HRVATSKA VAKCINISALA 30 ODSTO PUNOLETNIH: Dodali "gas" pred početak letnje sezone

HRVATSKA VAKCINISALA 30 ODSTO PUNOLETNIH: Dodali "gas" pred početak letnje sezone

- Princip nepromenljivosti granica isključivo na štetu Srbije i srpskog naroda na Balkanu koji ovih dana zagovaraju pojedini predsednici bivših republika SFRJ predstavlja direktan atak na teritorijalni integritet i suverenitet Srbije i Rezoluciju 1244. Upravo oni koji su pogazili Rezoluciju UN-a priznajući tzv. Kosovo, sad u strahu od ekonomskog i vojnog snaženja Srbije, daju sebi za pravo da nam opredeljuju gde se nalaze naše granice, zaboravljajući pritom da im nije bilo Srbije i Crne Gore, i danas bi im u svakom gradu njihovih mladih država vijorile Austrougarske i Otomanske zastave.

Knežević je istakao da se regionalni "prosperitet" na Balkanu zasniva isključivo na savezima protiv Srbije kao jedinom modelu tzv. saradnje, po kome je dozvoljeno sve što je protiv legitimnih interesa srpskog naroda.

- Zato i osećam potrebu, ne kao poslanik i jedan od lidera DF-a, već kao Srbin iz Crne Gore da pošaljem poruku da je svaki napad na teritorijalni integritet Srbije, napad i na srpski narod u Crnoj Gori. Iako su Crna Gora i Srbija dve nezavisne države, ne postoji Srbin u Crnoj Gori koji nije spreman zastupati i braniti interese srpskog naroda gde god živeo. I to treba da znaju lideri bivših republika SFRJ svaki put kad otpočnu orkestriranu antisrpsku kampanju - rekao je Knežević i dodao:

- Takođe treba da znaju da mi nikom ne pretimo, ali nikom više nećemo ni dozvoliti da nam preti kao narodu, niti da traži od nas da se dobrovoljno odričemo naših državotvornih i duhovnih izvorišta. I ovo nema veze sa Aleksandrom Vučićem, jer ću ovaj stav o neophodnosti da se zajedno branimo kao narod, zastupati i kad Vučić ne bude predsednik Srbije, a ja ne budem u politici. Prva decenija dvadeset prvog veka bila je ponižavajuća, ali i upozoravajuća za rasparčani i posvađani srpski narod kojem nisu dozvoljavali ni da obilježava Jasenovac, Jadovno, Korićke jame, Pivska Dola, Veliku, Bratunac, Bljesak, Oluju, Žutu kuću, a kamoli da proslavlja pobede kojima su oslobađali upravo ove koji nam svakodnevno zabijaju nož u leđa.

Knežević je dodao da niko u Crnoj Gori nije obavezan da deli ili sledi njegove stavove, ali sigurno zna da onih 233.275 glasača "Za budućnost Crne Gore" ne misli da njima može biti dobro kad neko napada na teritorijalni integritet Srbije.

- Zato Crna Gora nikad više ne sme biti deo antisrpske koalicije na Balkanu, niti ćemo kao vodeća snaga parlamentarne većine dozvoliti nova nacionalna posrtanja na osnovu kojih bi predsednici bivših oblasti Austrougarske mogli pomisliti da su nam oni bliži od Srbije. Mi nemamo nikog bližeg od Srbije, niti Srbija ima ikog bližeg od nas, a vreme koje dolazi neodoljivo podseća na slavne stranice naše istorije kad su sloga i jedinstvo bili temelj našeg napretka. I nemam dilemu da ćemo upravo slogom, napretkom i snaženjem odnosa Crne Gore i Srbije, poraziti sve naše neprijatelje na diplomatskom polju i biti dostojni svetle žrtve naših predaka - rekao je Knežević

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
21 Beograd