fbpx
Skip to main content
Željka Cvijanović

SRBIJA KAO STUB REPUBLICI SRPSKOJ I OBRNUTO! Cvijanović objasnila zašto je važna saradnja Srpske i naše zemlje

Foto: Profimedia
Srpska i Srbija već nekoliko godina zajednički obeležavaju određene značajne datume njihove prošlosti

Predsednik Republike Srpske Željka Cvijanović rekla je večeras da je izuzetno važna saradnja Srpske i Srbije i da je to možda najprirodnija veza u političkom, ekonomskom i uopšte društvenom smislu, te da je ugodno znati da je uvek moguće osloniti se na Srbiju.

"ZA SVA VREMENA" Počelo obeležavanje Dana Srpske u Srbiji i 29 godina od donošenja prvog Ustava

"ZA SVA VREMENA" Počelo obeležavanje Dana Srpske u Srbiji i 29 godina od donošenja prvog Ustava

KAKVA PROZIVKA NEBOJŠE MEDOJEVIĆA: Uhapsite braću Đukanović, osudite ih na 40 godina robije 

KAKVA PROZIVKA NEBOJŠE MEDOJEVIĆA: Uhapsite braću Đukanović, osudite ih na 40 godina robije 

KOLA MU SLETELA U NERETVU, A ŠTA ON TO RADI?! Zaprepašćeni meštani imali šta da vide (VIDEO)

KOLA MU SLETELA U NERETVU, A ŠTA ON TO RADI?! Zaprepašćeni meštani imali šta da vide (VIDEO)

Cvijanovićeva je navela da je, u okviru celog niza konkretnih projekata i vidova saradnje, posebno važna činjenica da Srpska i Srbija već nekoliko godina zajednički obeležavaju određene značajne datume njihove prošlosti.

- Mislim da je to samo dodatni način da se više zbližimo, ali isto tako i da pokažemo koliko postoji i funkcioniše to naše zajedničko i delovanje i jedinstvo - istakla je Cvijanovićeva u obraćanju u kolažnoj emisiji, koja je kao svojevrsni tv prijem emitovana na RTRS i RTS povodom obeležavanja Dana Republike Srpske i dana kada je donesen prvi Ustav Republike Srpske.

Ona je naglasila da je za Republiku Srpsku važno da se Srbija razvija, jer su njeni snaga i moć uvek garancija i za Republiku Srpsku da živi u miru i da može da se razvija i da ima nekoga na koga može da se osloni.

- Moram reći da je ugodno znati da uvek imate Srbiju na koju možete da se oslonite. U brojnim situacijama Srbija je pomogla Republici Srpskoj na različite načine - rekla je Cvijanovićeva.

Ona je podsetila na realizaciju različitih projekata (koje je pomogla Srbija), te dodala da je važno i međusobno političko razumevanje.

- Važno je uvek znati da možemo računati jedni na druge. Mislim da je to možda najveći politički, ali i neki ljudski i društveni kapital koji imamo u svojim rukama - rekla je Cvijanovićeva.

Maja Gojković
Srbija Danas / Jelena Obradović

Ona je ponovila da je veza Srpske i Srbije prirodna i da ne može biti prirodnija, te da je pitanje opredeljenja da se to jača i u budućnosti.

- Naravno, imajući različite ambicije i planove da se integrišemo na svaki mogući način, da radimo zajedno i u sferi privrede, ali isto tako da sve što do sada imamo na zajedničkom terenu, ćemo produbljivati u budućnosti - rekla je predsednik Srpske.

Ona je istakla da je zaista srećna, prvo zato što vidi brojne uspehe Srbije i što vidi da se Srbija pozicionirala ne samo kao najvažnija zemlja regiona, nego i kao zemlja koja može da parira i da prati neke današnje trendove u Evropi.

Cvijanovićeva je dodala da je dovoljno osvrnuti se na situaciju u vezi sa vakcinama protiv korona virusa, te da u Srpskoj budu srećni i zadovoljni što je Srbija ta koja je stalno u vrhu evropskih zemalja koje uspevaju da se najuspešnije bore i protiv virusa, ali i da obezbedi svom stanovništvu ono što mnoge evropske zemlje i članice EU nisu uspele.

Ona je rekla da je za Republiku Srpsku važna jaka Srbija, ali i da je isto tako sigurna da je za Srbiju važna i jaka i stabilna Republika Srpska.

- I zbog toga mi zajedno radimo i opredeljeni smo da jačamo našu stabilnost, ali i da sve naše generacije koje će doći u budućnosti, i mi sami, razvijamo i stvaramo pretpostavke da se one razvijaju u miru i stabilnosti - rekla je Cvijanovićeva.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno vedro
9 Beograd