fbpx
Skip to main content
Milo Đukanović

ŠTA SE DEŠAVA? Milogorci iz Srbije zatražili pomoć od Đukanovića

Foto: Profimedia
Crnogorski predsednik Milo Ðukanović primio je danas predstavnike Crnogorskog veća, koje okuplja crnogorske iseljeničke asocijacije u Srbiji.

Oni su mu preneli potrebu da matična država Crna Gora dodatno pomogne kako bi se Crnogorci efikasnije organizovali i odoleli, kako je to formulisano u saopštenju službe za informisanje predsednika Crne Gore, pokušajima da se potru crnogorski identitet i nacionalna svest.

Crnogorski predsednik je naglasio da je pristup Crne Gore uvek bio odgovoran i građanski i ocenio da bi crnogorska zajednica svojim proaktivnim angažovanjem u Srbiji trebalo da nastavi da pruža doprinos daljem razvoju društva u kojem žive, da jača zajedništvo i svest o svom identitetu.

Ðukanović je iskazao spremnost za dalju podršku projektima koji su od posebnog značaja za crnogorsku zajednicu u Srbiji, navodi se u saopštenju službe za informisanje predsednika Crne Gore.

Predstavnik Crnogorskog Veća Dragan Marković zahvalio je Ðukanoviću i predstavio mu program i ciljeve Crnogorskog Veća u prisustvu članova upravnog odbora, predsednika udruženja Crnogoraca iz Novog Sada Božidara Markovića, predsednika Nacionalne zajednice iz Beograda Mirka Zečevića i predsednika udruženja Crnogoraca jugoistočne Srbije Miloša Paovića.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
25 Beograd