Skip to main content
Alojzije Stepinac

STEPINAC ĆUTAO O ZLOČINIMA USTAŠA: Isplivali NOVI DOKAZI O KRVAVOM PIRU nad Srbima, Jevrejima i Romima!

Foto: Profimedia
Stepinca je o genocidu koji se sprovođen nad nedužnim ljudima u Jasenovcu i Novoj Gradiški detaljno pismom izvestio jedan od svedoka

Kardinal Alojzije Stepinac znao je za užasne zločine koje su tokom Drugog svetskog rata u NDH ustaše činile nad Srbima, Jevrejima i Romima, dokazuju široj javnosti nepoznata dokumenta pronađena u Arhivu Vojvodine.

UHAPŠEN ŠKALJARAC! Policija upala ŠAKOVIĆU u hotel: Munjevito hapšenje zbog UBISTVA RADONJIĆA!

Stepinca je o genocidu koji se sprovođen nad nedužnim ljudima u Jasenovcu i Novoj Gradiški detaljno pismom izvestio jedan od svedoka jezivih zločina koji se potpisao kao "katolik hrišćanin, pa tek onda Hrvat".

To pokazuju originalna dokumenta nemačke obaveštajne službe, koja je ovo pismo uredno zavela u svoju arhivu 8. februara 1942. godine.

Alojzije Stepinac
Kardinal Alojzije Stepinac
Foto: Profimedia

- Čitava okrutnost ne leži samo u ubistvima. Starije osobe, žene i deca su prvo tretirani strašno, a zatim ubijeni. Nevini Srbi su bili prikovani za panjeve, a plamen vatre prekrivao je njihova gola prsa. Živi su paljeni u svojim domovima i crkvama. Prelivani su kipućom vodom, gulili su im kožu, a zatim rane posipali peskom i solju -  navedeno je u tom pismu.

“Imam 29 godina, moje dete raste, a ja ne znam hoću li biti živa“: Bolna ispovest prelepe balkanske pevačice koja se bori sa TEŠKIM OBOLJENJEM

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta kaže da ovo otkriće samo potvrđuje ono što se odavno zna.

- Pismo koje je pronađeno u Arhivu Vojvodine predstavlja samo jedan u nizu dokaza koji govori o karakteru NDH i ukazuje na činjenicu da je vrh Katoličke crkve na čelu sa Stepincem sve to jako dobro znao i da je bio upućen u sve zločine koje su ustaše činile u Jasenovcu, Novoj Gradiški i drugim logorima - ističe Linta, dodajući da to Stepincu nije smetalo da do poslednjeg dana brani NDH i smatra je pravom državom hrvatskog naroda, a ne zločinačkom tvorevinom.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD region

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Clear sky
26 Beograd