Utorak 19. mar 2024.
Policija BiH

STRAŠAN NAPAD NA POLICAJCA: U haotičnom okršaju lopov izvukao pištolj, pa pretio UBISTVOM

Foto: Profimedia/ilustracija
Pokreće se krivični postupak protiv napadača

Goran B.(1971) iz Banjaluke i Mirko K.(1965) iz Laktaša osumnjičeni su da su pretili da će ubiti policajca zbog čega su sprovedeni u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

Tokom noći 22. novembra na osnovu planskih aktivnosti s ciljem sprečavanjanja krivičnih dela protiv imovine, policijski službenici su realizovali pojačane mere i aktivnosti, te su u mestu Jakupovci, opština Laktaši, uočili su i zaustavili putničko vozilo marke „ BMW“ za koje se sumnja da je učestvovalo u izvršenju krivičnog dela „teška krađa“.

- Dok su policijski službenici kontrolisali vozača, G.B., suvozač je izašao i počeo da beži. Nedugo zatim policijski službenik ga je sustigao, međutim nepoznata osoba je uperila pištolj u policijskog službenika, te se oglušila na zakonito izdato naređenje da odloži pištolj, već je pretio da će ga ubiti, a zatim preskočio prepreku i pobegao – navode u saopštenju PU Banjaluka.

Bosanska policija
Foto: Profimedia/ilustracija

Iste noći, pronađen je i identifikovan M.K. koji je uhapšen, a kod njega je pronađen i pištolj kojim je pretio policajcu, a za kojeg se kasnije utvrdilo da potiče iz krivičnog dela koje je ranije izvršeno na području oštine Laktaši, gde je pored pištolja bila otuđena i veća količina novca.

Na osnovu naredbe Osnovnog suda u Banjaluci, na dve lokacije, izvršen je pretres stana i drugih prostorija kao i putničkih automobila koje koriste osumnjičeni, gde su pronađeni predmeti za koje se sumnja da potiču iz ranije izvršenih krivičnih dela i koji će poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
4 Beograd