Utorak 19. mar 2024.
Policija

Strava i užas u Hrvatskoj: Ivan (24) BRUTALNO silovao drugaricu, tukao je satima

Foto: Profimedia/Ilustracija
Nezapamćeno zverstvo kakvo ne pamte ni policajci sa godinama iskustva

Ivan Ciglenečki (24) u četvrtak je nepravosnažno osuđen na sudu u Zagrebu na devet godina zatvora zbog brutalnog seksualnog zlostavljanja svoje vršnjakinje koje je, prema presudi, počinio u februaru prošle godine.

Ciglenečkom se na zagrebačkom Županijskom sudu već sudilo zbog istovetnog dela iz maja meseca zbog gotovo identičnog napastovanja druge devojke u maju 2016. godine. Međutim, nakon pet meseci provedenih u zatvoru Remetinac Ciglenečki je u oktobru 2016. pušten da se brani sa slobode.

Nakon četiri meseca provedenih na slobodi ponovno je napao u februaru prošle godine. Konkretno, 12. februara 2017. oko dva sata ujutro u jednom mestu u Zagorju zamolio je svoju vršnjakinju, koju od ranije poznaje, da ga automobilom preveze do Sljemena rekavši joj da ga tamo čekaju prijatelji.

žena plače
Foto: Profimedia/ilustracija

Ona je pristala, a nakon što su stigli do jednog stajališta, počeo je devojci najpre da preti, a potom i da je čupa za kosu i glavu prisiljavajući je da ga oralno zadovolji.

Brutalno zlostavljanje trajalo je nekoliko sati, jer Ciglenečki nije mogao doživi erekciju. Skidao ju je, bacao po grmlju i tukao, a devojka ga je sve vreme preklinjala da je pusti. Nekoliko puta joj je zapretio da će je zaklati nožem.

U jednom trenutku uzeo je granu, rekao joj da skine suknju i počeo je da je bije granom po nogama. Tražio je od nje da mu kaže da li je boli, što ga je očigledno uzbuđavalo.

BRUTALNO SILOVANJE DEVOJČICE (4): Zlostavljali je pa ostavili ONESVEŠĆENU na železničkim šinama!

Sve vreme u ruci je držao mobilni telefon uperen u nju, govoreći joj da je snima, ali budući da prilikom hapšenje video snimci nisu pronađene na uređaju, tužilaštvo je odustalo od optužbi za snimanje.

Ciglenečki se u četvrtak nije pojavio na izricanju presude.

"Devojke kažu ne, ali ne misle to stvarno": Pozvala ga u svoj stan, a onda ga optužila za silovanje

U prvom slučaju bio je optužen za gotovo identično seksualno zlostavljanje.

Naime, jednu je devojku na prevaru odvukao u svoj stan u Zagorju gde ju je takođe prisiljavao na oralni seks, vezivao je i tražio od nje da vezana radi čučnjeve, sklekove i slično. Mesec dana nakon drugoga hapšenja za prvi slučaj mu je izrečena presuda i nepravosnažno je dobio četiri godine zatvora. Budući da presuda još nije postala pravosnažna, ranija osuđivanost mu kod današnje presude nije mogla biti dodatna otežavajuća okolnost.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
2 Beograd