fbpx
Skip to main content
Crna Gora

"GRAĐANI SU ŠOKIRANI STAVOVIMA ZDRAVKA KRIVOKAPIĆA" Šta se zapravo krije iza formiranja NOVE VLADE?!

Foto: Profimedia
Poslanik Nove srpske demokratije Milo Božović kazao je da su Budvani šokirani stavovima mandatara za sastav nove Vlade Crne Gore, Zdravka Krivokapića.

- Jedan od osnovnih, ultimativnih principa bilo je uklanjanje političara i lidera strana iz buduće vlasti. Upravo ovaj ultimatum, kojim je demokratska javnost bila propagandno opterećivana u minulom periodu, pogažen je samovoljnom odlukom pojedinca da drugi čovjek takve vlade bude lider stranke. I to baš URA-e, koja je čitavi proces uslovljavala zahtevima da u njoj nema političara - kaže Božović.

RASKRINKAN PLAN ZDRAVKA KRIVOKAPIĆA! Medojević: Demokratski front se ne plaši Đukanovića

RASKRINKAN PLAN ZDRAVKA KRIVOKAPIĆA! Medojević: Demokratski front se ne plaši Đukanovića

MILAN KNEŽEVIĆ POZITIVAN NA KORONAVIRUS: Funkcioner Demokratskog fronta se odmah oglasio

MILAN KNEŽEVIĆ POZITIVAN NA KORONAVIRUS: Funkcioner Demokratskog fronta se odmah oglasio

MANDIĆ NE ZABORAVLJA DODIKOVU PODRŠKU: Srpsku i Crnu Goru veže bratska ljubav

MANDIĆ NE ZABORAVLJA DODIKOVU PODRŠKU: Srpsku i Crnu Goru veže bratska ljubav

- Mi u Budvi smo veoma iznenađeni ovakvim ponašanjem mandatara. Veliki trijumf koju smo odnijeli na lokalnim izborima nije doneo nikakve političke i logičke neodumice, iako je nosilac naše liste Marko Carević, čije je ime bilo i u nazivu liste za razliku od republičkog nivoa, možda mogao pre sebe da proglasi pobednikom. Učinjeno je ono što je normalno, prirodno i fer, a to je da sledstveno izbornom rezultatu konstituenti nove većine podele vlast u Budvi.

- Konstantno ponavljanje priče "da o pobedi i sastavljanju vlade ne bi razgovarali da nije bilo Abazovićeve koalicije", upućuje na opasan vrednosni sud po kojem glasovi Abazovićeve koalicije vrede više od glasova naše koalicije, odnosno da je 23 hiljade više od 133 hiljade. To se, vrlo prosto i jednostavno, zove diskriminacija. A to je opasan kontinuitet sa nasleđem DPS-a.

- Premda je tokom kampanje uporno govorio da će uvesti "etiku u politiku", u ovom procesu je etika stradala prva. A rezon sastavljanja prve demokratske vlade u istoriji Crne Gore - isključuje demokratiju.

- Ako mandatar misli da njegovo višedecenijsko ćutanje ima veću vrijednost od naše borbe, u zabludi je. Narod je glasao za demokratiju, a ne za samovolju koju će nazivati lepšim imenom - zaključuje Milo Božović.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
17 Beograd