fbpx
Skip to main content
žena

Tanja (43) prevarila BOLESNU staricu da joj PREPIŠE stan, pa je BACILA u jarak?!

Foto: Profimedia/ilustracija
kako se navodi, sve je počelo krajem jula kad je starici koja živi u istoj stambenoj zgradi slagala da je volonterka udruženja koje pruža finansijsku pomoć penzionerima.

Prava drama odvila se krajem jula prošle godine u Međimurju. Čakovčanka Tanja V. (43) optužena je ovih dana da je istukla 75-godišnju staricu koja boluje od Parkinsonove bolesti, pokušala da joj otme stan i zapretila da će povrediti njene unuke.

Navodno je sve počelo kad je staricu koja živi u istoj stambenoj zgradi slagala da je volonterka udruženja koje pruža finansijsku pomoć penzionerima i da joj navodno, to udruženje može isplaćivati 500 kuna pomoći mesečno.

Za to treba samo, kako joj je objasnila da se overi ugovor kod javnog beležnika, na šta je starica, ništa ne sumnjajući, pristala. Dala joj je lične podatke, misleći kako ljubazna komšinica želi da joj pomogne. Dobro se pripremivši za sprovođenje svirepog plana, Tanja V. joj je rekla da lekovi koje pije za Parkinsonovu bolest i smirenje nisu dobri, i da ona ima druge, bolje, tablete. Ima ih, zapravo, baš kod sebe. Starica je, i dalje ništa ne sumnjajući, popila dve tablete.

UHAPŠENO 17 DIREKTORA: Lisice zbog utaje poreza

UHAPŠENO 17 DIREKTORA: Lisice zbog utaje poreza

S DVOJE DECE u kolima BEŽAO od policije, koja mu je PUCALA u gume: Ima dugačku listu PREKRŠAJA, a sada je iz zatvora zatražio OVO

S DVOJE DECE u kolima BEŽAO od policije, koja mu je PUCALA u gume: Ima dugačku listu PREKRŠAJA, a sada je iz zatvora zatražio OVO

MALOLETNA DILERKA UHVAĆENA NA DELU: Policija privela devojčicu (14) osumnjičenu za DILOVANJE HEROINA!

MALOLETNA DILERKA UHVAĆENA NA DELU: Policija privela devojčicu (14) osumnjičenu za DILOVANJE HEROINA!

Nakon što je sastavila ugovor, Tanja V. ju je odvezla u kancelariju u kojoj je teško bolesna žena potpisala - ugovor o kupoprodaji svog stana.

U dokumentu je bilo navedeno da je prodala stan od 70 kvadrata Tanji V. i da joj je već isplaćeno 350.000 kuna. U ugovoru je bilo i navedeno da joj dopušta knjiženje prava vlasništva. Kad je videla iznos od 350.000 kuna, upitala je Tanju V. o čemu se radi, a ova joj je lukavo objasnila da je za potrebe dobijanja novčane pomoći morala navesti vrednost njenog stana.

A u kancelariji notara su tokom istrage tvrdili da su staricu upoznali s tim što zapravo potpisuje, ali da je ona poverovala komšinici.

Starica tvrdi da to nije tačno. Ipak, tog istog dana posumnjala je u sadržaj dokumenta i zamolila Tanju V. da pomoć od 500 kuna mesečno dodeli nekom drugom, a ugovor poništi. Nema problema, odgovorila joj je i tri dana kasnije došla po nju, kazavši da će ju odvesti do šefice u susedno selo da poništi ugovor.

Međutim, odvezla ju je u gornje Međimurje i tokom vožnje zatražila da joj za poništenje plati 15.000 kuna. U protivnom, naudiće njenim unukama čije fotografije ima kod sebe.

Potpis
Foto: Profimedia/ilustracija

Shvativši da starica ne odustaje, zaustavila je automobil i šakama ju je više puta udarila po licu i rukama, gušila za vrat i bacila na tlo kraj automobila, nastavivši s udarcima po glavi i rukama. Na kraju ju je odgurnula u jarak kraj puta. Pronašla je ključ stana koji je povređenoj ženi ispao iz džepa i pobegla kad je videla da se pored njih zaustavlja automobil. Bio je to vozač koji je, ugledavši staricu kako leži u jarku, odmah pozvao policiju i hitnu pomoć koja je ženu odvezla u bolnicu.

Za to vreme, Tanja V. je odjurila u stan starice, ukrala lična dokumenta, karticu tekućeg računa, dokumente o vlasništvu stana, sto kuna, četiri zlatna prstena i dve zlatne ogrlice.

Policija je tokom pretrage stana okrivljene pronašla originalni i overeni ugovor o kupoprodaji stana i druge dokaze.

 

Pročitajte i:

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
10 Beograd