Skip to main content
Hašim Tači

TAČI DOLIVA ULJE NA VATRU: Albanci u Makedoniji da uzmu stvar u svoje ruke

Foto: Profimedia
Tači napao predsednika Makedonije

Takozvani predsednik Kosova Hašim Tači napao je danas predsednika Makedonije zašto što je odbio da Zoranu Zaevu poveri mandat za formiranje vlade. Tači je ocenio da Makedonija bez ravnopravnog položaja Albanaca gubi smisao funkcionisanja kao država.

- Politička kretanja u Makedoniji su izuzetno uznemiravajuća. Predsednik (Makedonije Đorđe) Ivanov zloupotrebio je ustav i zakone u svom neprijateljskom pristupu prema Albancima koji čine jednu trećinu građana ove države - napisao je Tači na Fejsbuku.

HAN PORUČIO MAKEDONCIMA: Svi lideri moraju poštovati ishod izbora

Đorđe Ivanov
Foto: Profimedia

Reagujući na odluku predsednika Makedonije Đorđa Ivanova da ne dodeli mandat za sastav vlade lideru SDSM Zoranu Zaevu, Tači je ocenio i da je predsednik Ivanov svojom odlukom "sahranio demokratiju, Ustav i zakone kao i Ohridski sporazum".

- Albanci u Makedoniji su državotvoran narod i Makedonija treba da bude država svih njenih građana - napisao je Tači i dodao "da "Makedonija bez ravnopravnog položaja Albanaca gubi smisao".

- Na kraju, Albanci treba da uzmu u svoje ruke sudbinu svojih prava - dodao je Tači.

Hašim Tači
Foto: Profimedia

Predsednik Makedonije Đorđe Ivanov juče je odbio da dodeli mandat lideru Socijaldemokratskog saveza Makedonije Zoranu Zaevu, iako je dokazao da ima parlamentarnu većinu.

Ivanov je rekao da nema nameru da mandat poveri čoveku ili partiji čija je platforma "rušenje suvereniteta, integriteta i nezavisnosti Makedonije".

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD region

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD beograd

SD društvo

SD drug nije meta

Vremenska prognoza
Mist
10 Beograd