fbpx
Skip to main content
Milo Đukanović

TEŠKE MUKE NIKŠIĆANKE: Stanodavac i aktivista DPS-a isterao iz stana slepu staricu jer ne podržava Mila Đukanovića

Foto: Profimedia
Praksa lokalne vlasti u prethodnih 30 godina je kršenje Ustavom zagarantovanih prava

Meštanka nikšićkog naselja Ozrinići, Branka Nenezić, sa bolesnom sestrom živi u iznajmljenom objektu, koji je teško nazvati kućom a time ne uvrediti dostojanstvo onih koji usled nevolje moraju u njemu da žive. Ili je bar živela, dok njen stanodavac, Milovan Mijušković, inače aktivista nikšićkog DPS-a, nije informisan da se njen politički stav ne poklapa sa njegovim. 

CRNA GORA LEČITI SE MORA, ALI NEMA GDE: Ostalo samo 13 slobodnih kreveta u gradu na obali Jadrana

CRNA GORA LEČITI SE MORA, ALI NEMA GDE: Ostalo samo 13 slobodnih kreveta u gradu na obali Jadrana

SRBIJA ŠALJE JOŠ VAKCINA CRNOJ GORI: Još jedna donacija sprema se put Podgorice

SRBIJA ŠALJE JOŠ VAKCINA CRNOJ GORI: Još jedna donacija sprema se put Podgorice

AVION ER SRBIJE DOVEZAO SPUTNJIK V MAKEDONCIMA: Danas u Severnu Makedoniju stigao prvi kontingent ruske vakcine (VIDEO)

AVION ER SRBIJE DOVEZAO SPUTNJIK V MAKEDONCIMA: Danas u Severnu Makedoniju stigao prvi kontingent ruske vakcine (VIDEO)

Branka je pružila podršku koaliciji "Za budućnost Nikšića", i svega dan kasnije obaveštena da mora da pronađe novi smeštaj, jer Mijušković smatra da onaj koga muka natera da od njega traži da u tom objektu živi - mora biti i simpatizer Demokratske partije socijalista.

Branka se nije osetila slobodno i bezbedno da za kamere govori o ovom problemu, jer živi u konstantnom strahu od progona lokalne vlasti. Brine da će, ne samo ona i njena sestra, već i ostatak njene porodice morati da plate cenu njene izjave. Brine jer zna da nije u Nikšiću u poslednjih 30 godina nemoguće gaziti nečija Ustavom zagarantovana prava, već je, nažalost, to praksa lokalne vlasti.

Kada se pre tri godine uselila u Mijuškovićev objekat, zatekla je nagomilan dug za struju, koji je bila prinuđena da sama plaća, jer bi u protivnom morala da živi i bez struje. Aktivisti koalicije "Za budućnost Nikšića" posetili su Branku i njenu sestru i uverili se u kakvim nehumanim uslovima žive.

- Mi ne tražimo nikakvu novčanu pomoć, niti bilo kakvu pomoć od bilo koga, mi samo tražimo ista prava za sve građane Nikšića. Naši prihodi na mesečnom nivou nisu dovoljni za kiriju i obaveze koje dospevaju svaki mesec, a kamoli za osnovne životne namirnice - rekla im je Branka.

Za pomoć su se u nekoliko navrata obraćale Centru za socijalni rad, ali sve što su dobile je bila "pomoć" u iznosu od 20 evra, a od bivšeg direktora Centra, Ivana Mitrovića, na svaki apel za život dostojan čoveka su dobijale uvijek isti odgovor - "da je u poslu". U poslu očito nije bio Ivan Krsmanović, predsednik Udruženja penzionera, koji im je u zamenu za "novčane stimulanse i povlašćenja za stan" tražio siguran glas za DPS.

Kako je Branka istakla, jedino što joj preostaje je nada da će Nikšić, nakon 14. marta i pobede Marka Kovačevića, postati isti za sve građane te da više neće postojati podela na "naše i njihove", već da ćemo pomagati jedni druge.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mestimično oblačno
11 Beograd