fbpx
Skip to main content
divlja svinja

TRAGEDIJA IZBEGNUTA U SEKUNDI: Muškarca napala divlja svinja - bio je sav krvav

Foto: Profimedia/ilustracija
Napad divlje svinje dogodio se u Dobreću iznad Lovrana 19. januara, a napadnuti čovek sada je za medije ispričao kako je susret sa divljom zveri izgledao iz "prve ruke".

Borut Hofbauer (43) krenuo je da prošeta psa, a vratio se kući krvav, u ranama... Napadi divljih svinja u Hrvatskoj u poslednje vreme postaju sve češći, a evo kako je preživeo.

-Oko pet popodne šetao sam psa putem u selu Dobreć. Zapazio sam tri mlada vepra, zastao sam i krenuo drugim putem jer sam mislio da je majka ispred njih. Pogrešno sam procenio, napala me je za par sekundi. Izletela je sa strane, udarila mi u noge i odbacila me metar i po. Počeo sam jako da krvarim.

Divlja svinja u [umi
Foto: Profimedia/ilustracija

Životinja se ponovo zaletela, a on je uhvatio za kljove.

- Nisam ni svestan odakle mi toliko snage, srušio sam je na leđa. Dobio sam dva jaka udarca u glavu, udarao sam je šakama, kamenom... Počela je da krvari iz usta, više nisam imao snage i pustio sam je. Pobegla je ka mladima. Moj pas se sakrio, izvukao sam ga iz žbunja i jedva došao do komšije. Nisam mogao da se oslonim na povređeno nogu, a krv iz rane na glavi mi je ulazila u oči, rekao je on.

Komšija ga je doveo kući, majka mu je zaustabvila krvarenje i pozvala policiju. Kaže da se javio policiji da bi skrenuo pažnju da na putu gde je napadnut često ima dece, planinara, šetača...

-Nisu svi iste fizičke snage, i da je neko drugi bio na mom mestu, verovatno ne bi preživeo, rekao je on.

   

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
17 Beograd