fbpx
Skip to main content
Nebojša Medojević

U CRNOJ GORI JE VANREDNO STANJE! Medojević zagrmeo u SKUPŠTINI: Krivokapiću uhapsi Mila Đukanovića!

Foto: Printscreen
Nebojša Medojević se obratio u ime Kluba "Pokreta za promjene"

- Da rasteretim sve Udbaše i botove, PzP će glasati za ovu vladu, ali se ne slažemo ni sa programom ni sa kadrovskim rešenjima - kazao je Medojević.

MILO SE KRIJE IZA SVEGA! Umešao prste u proterivanje srpskog ambasadora iz Crne Gore?

MILO SE KRIJE IZA SVEGA! Umešao prste u proterivanje srpskog ambasadora iz Crne Gore?

BURNO U CRNOJ GORI! Medojević osuo paljbu po ekspozeu mandatara Krivokapića: Pa to je kao seminarski rad!

BURNO U CRNOJ GORI! Medojević osuo paljbu po ekspozeu mandatara Krivokapića: Pa to je kao seminarski rad!

CRNA GORA DANAS DOBIJA NOVU VLADU: Krivokapić iznosi ekspoze, protest ispred Skupštine CG

CRNA GORA DANAS DOBIJA NOVU VLADU: Krivokapić iznosi ekspoze, protest ispred Skupštine CG

Podsetio je da je 90-ih branio manjinske narode, nije mu manjkalo hrabrosti.

- Ovo je istorijski trenutak. Poslije totalitarnog režima, bez kapi krvi, voljom građana je na izborima pala vlast. Samo ova vlada ima mogućnost da demontira režim Mila Đukanovića. Sad je trenutak, g. Krivokapiću da se odredite prema ovom režimu i kažete Milo je lopov. Ne možete totalitarni režim da menjate po Milovim zakonima, morate da ih suspendujete i uvedete vanredno stanje šest meseci - rekao je Medojević.

- Mi se zalažemo za smenu režima, hapšenje kriminalaca, zamrzavanje imovine stečene kriminalom, da se zabrani rad DPS-a. - rekao je Medojević.

Dodao je da se tranzicija ovakvih sistema se ne radi kozmetičkim promjenama i "nastavkom politike".

- Vanredno stanje, hapšenje, otvaranje dosijea ANB-a, rasformiranje ANB-a čiji su ključni kadrovi na platnom spisku oba klana. Ta agencija se ne može promeniti promenom, ona mora biti rasformirana. Stav ove vlade je da nije prioritet procesuirati Đukanovića jer će to izazvati podele. Naravno, njegova porodica bi bila protiv. Vi niste demokratska vlada, jer u njoj nesu ljudi koje su građani birali. Iza vas stoje vladari iz senke i interesne strukture - kazao je Medojević.

Dodao je da "sa mafijom nema promena nego mora biti smena, radikalnih".

- Ako želimo uređenu pravnu državu moramo se obračunati s njima, ne možemo se dogovarati s njima. Vaša politička pozicija je da zaštitite DPS, a napravite političku štetu DF-u. Ovako osvojili ste glasove na našoj listi, a u vladi vam je više članova DPS-a nego DF-a - naveo je Medojević.

Dodao je da što se tiče ekonomije da je i tu potreban radikalan zaokret.

- BDP pada 30 odsto, zemlja ulazi u zonu bankrota, nijeste se izjasnili da li ulazite u sporazum MMF-a. Mi ćemo tražiti da se poveća minimalna zarada i vrate nadoknade majkama jer smo to obećali biračima. Nijeste reč rekli o ljudima koji su na ivici bankrota, niste se izjasnili da li ćete zamrznuti imovinu kriminalnih klanova. Kakav je Vaš stav da švercerska firma parama od droge i cigareta donira školu? Možete se ljutiti na mene, ali ovo govorim zbog Vašeg interesa. Tržište i demokratija neće doći sami. Želimo da znamo šta građanima da prenesemo i da polemišemo kao što sam polemisao sa g. Gvozdenovićem koji će, čuo sam, biti gradonačelnik Bara.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
1 Beograd