fbpx
Skip to main content
bosanska policija

U MUP KANTONA SARAJEVO 98 ZARAŽENIH: "Posao ne trpi zbog toga"

Foto: Profimedia/ilustracija
U Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo trenutno je 98 zaraženih virusom korona, ali nijedan segment administracije ne trpi zbog toga, izjavio je resorni ministar Ismir Jusko.

On je napomenuo da su MUP Kantona Sarajevo i Uprava policije poneli dobar deo tereta zajedno sa zdravstvenim radnicima i svima koji su u proteklih osam meseci bili na prvoj liniji zaštite stanovništva od virusa korona.

KRIVOKAPIĆ I ABAZOVIĆ VRAĆAJU MILOVE LJUDE U VLAST: Poznato koju ulogu će imati u novoj vladi

KRIVOKAPIĆ I ABAZOVIĆ VRAĆAJU MILOVE LJUDE U VLAST: Poznato koju ulogu će imati u novoj vladi

KORONA "KOSI" CRNU GORU: Obolelo još 496 ljudi, preminulo sedam osoba

KORONA "KOSI" CRNU GORU: Obolelo još 496 ljudi, preminulo sedam osoba

Legendarna skulptura koja je simbol Budve: Iza "Balerine" krije se tragična priča!

Legendarna skulptura koja je simbol Budve: Iza "Balerine" krije se tragična priča!

Prema njegovim rečima, MUP, Upravi policije i Inspekciji nije u interesu da postupaju represivno, ali su za njih na prvom mestu životi i zdravlje građana.

- Za vreme vanredne situacije koja je bila pre nekoliko meseci imali smo jedan do dva obolela dnevno, pa nekoliko dana nijednog obolelog, dok ovih dana dnevno imamo više obolelih nego tokom tog perioda. Možemo reći da su sve one restriktivne mere koje su se sprovodile na terenu i donele rezultate. Samo kolektivna disciplina i samodisciplina može pomoći da na kraju iz ove borbe izađemo sa što manje gubitaka - poručio je Jusko.

Jusko je, iznoseći podatke o izvršenim poslovima resornog ministarstva u proteklom periodu, naveo da je Uprava policije izvršila 71.606 obilazaka onih koji su u samoizolaciji, saopšteno je iz MUP Kantona Sarajevo.

On je istakao da je bilo i onih koji su kršili mere samoizolacije i te osobe su nazivane "tempirane virusne bombe", koje su mogle da prenose virus na one koji su bili zdravi.

- U ovom periodu izdato je 153.998 registracija za motorna vozila, 13.904 pasoša, 18.032 lične karte, 16.194 vozačke dozvole, 283.180 prijavnica, izrečena je 236 zaštitnih mera - naveo je Jusko.

Jusko je istakao da trenutno u Upravi policije nedostaje 330 ljudi, da je veliki broj zaposlenih na bolovanju, jer su oboleli od virusa korona, te da su neki u samoizolaciji, ali da nijednog momenta posao ne trpi zbog toga.

On je zahvalio građanima na samodisciplini i što se pridržavaju mera Kriznog štaba, kao i privrednicima i vlasnicima ugostiteljskih objekata, navedeno je u saopštenju.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
8 Beograd