fbpx
Skip to main content
milacic

"Ubiće te, Pravdo, METKOM U ČELO..." Ovo je GOVOR MARKA MILAČIĆA nakon kojeg je UHAPŠEN! (FOTO/VIDEO)

Foto: YotubePrintscreen/Radio Slobodna Evropa
Marko Milačić, predsednik stranke Prava Crna Gora uhapšen je jutros u Podgorici zajedno sa dva fukncionera stranke.

Oni su se uputili ispred Vrhovnog tužilaštva Crne Gore gde su trebali da održe konferenciju za medije.

Milačić je na svom Fejsbuk nalogu objavio govor zbog koga je uhapšen.

Znate li razlog zbog čega morate posetiti Sajam do 29. septembra? Sve žene će se oduševiti

Znate li razlog zbog čega morate posetiti Sajam do 29. septembra? Sve žene će se oduševiti

INKVIZICIJA U CRNOJ GORI: Nakon divljačkog hapšenja i povređivanja Marka Milačića, sledi ekspresno suđenje! (FOTO/VIDEO)

INKVIZICIJA U CRNOJ GORI: Nakon divljačkog hapšenja i povređivanja Marka Milačića, sledi ekspresno suđenje! (FOTO/VIDEO)

Milačić posle hapšenja završio u Urgentnom centru! (FOTO)

Milačić posle hapšenja završio u Urgentnom centru! (FOTO)

Njegov govor prenosimo u celosti: 

- Draga braćo i sestre, poštovani prijatelji, prava i slobodna Crna Goro.

- Tužan sam što se u ime ćuteće Crne Gore, u ime većinom ćutećih pravnika, Sokratovih sledbenika, ja koji nisam pravnik opraštam od pravosuđa, preminulog od ćutanja, od neispunjenog zaveta i zakletve zakonu nad Ustavom.

- Pravdo ostala si sama. Bez tužilaštva koje bi te dostojno čuvalo, bez suda koji bi te sačuvao. Bez pravosuđa rođenog u junačkom vremenu, kao mač i štit ljudi i zakona, u Opštem imovinskom zakoniku Knjaza Nikole, u njegovom: "Crnogorci! Pred ovim zakonom da umukne svačija volja, a neka se čuje samo volja njegova, volja zakona... Od svih vlasti, a naročito od sudija, najstrože zahtevam da su strogi i savesni vršioci zakona i da u primeni zakonskih određenja ne gledaju ni ko je ko, ni ko se kako zove, ni kog je roda i plemena, ni koji položaj zauzima, ni kojim se krstom krsti ili ne krsti".

- Ostali smo bez pravosuđa rođenog u vremenu kada je Zakonik opšti Crnogorski i Brdski primenjivao biblijska načela među jedinim slobodnim delom srpskog naroda, u kom su se izdajnici, blagoslovom Svetog Petra Cetinjskog, predavali večnom prokletstvu i isključivali iz društva.

- Ostali smo bez pravosuđa rođenog u neslobodi, a umrlog od slobodne, a zarobljene Crne Gore. Nemaju oni, Pravdo, talenat za tvoje pravosuđe. Nemaju mač da brane tvoj štit. Zalutala si Pravdo u knjige iz kojih su učili Medenica, Katnić i Stanković.

- Nisu te Pravdo shvatili. Nisu te Pravdo prihvatili. I tebe će ubiti Pravdo, upozoravam te, nad kovčegom crnogorskog pravosuđa i Vrhovnog državnog tužilaštva i tebe će staviti u još crnji kovčeg, sazidan od kriminala, od neznanja, od pokvarenosti i od alavosti.

- Ubiće te, Pravdo, kao što su ubili pravosuđe, mučeći ga trideset godina svojim neznanjem, praveći od njega kovčeg za svoje koverte i blago, praveći od njega mrtvački kovčeg u koji je Vesna Medenica sahranila Amandman VII na Ustav Crne Gore proglašavajući se treći put za vrhovnog vođu tvog pravosuđa.

- Ubiće te, Pravdo, kao što su ubili pravosuđe neznanjem i optužbama Milivoja Katnića, koji umesto da ganja sinove, braću i sestre najvećeg od svih počinilaca krivičnih dela, on im oprašta milujući ih, tešeći ih rečima: "Svi smo mi sinovi Mila Đukanovića".

- Ubiće te, Pravdo, metkom u čelo, metkom kojim je Ivica Stanković, bežeći od svog straha i svojih koverti, bežeći sa svoje pres-konferencije, metkom koji je ispalio u svoju crnu togu, i u svoje pravosuđe. Ubiće te, Pravdo, kao što su ubili pravosuđe, sa ćutećim advokatima koji umesto da brane, ne govore Pravdo o Pravdi.

- Naše pravosuđe je danas, izmučeno, i bez prava na advokata upokojilo svoju dušu. Ostala si ti, besmrtna udovice Pravdo, nama u amanet da umesto ćutećih pravnika kažemo: tvrd je zakon, ali je zakon. Da te štitimo, Pravdo, od mača Medenice, Katnića i Stankovića, sve dok se sa tobom,
upravo oni, ne budu sreli, Pravdo, oči u oči, da ih poraziš svojim dostojanstvom i mirom kada shvate da su u životu najgore one parnice koje vodimo sami sa sobom. Oči u oči, sa biblijskom Pravdom, dok u ime naše dece budeš rađala novo pravosuđe.

Uhapšen Marko Milačić! (VIDEO)

Uhapšen Marko Milačić! (VIDEO)

DUŠKO KNEŽEVIĆ OBJAVIO NOVE SNIMKE! "Prepa sam se od njega KA P*ČKA..." Detalji o Milovim PRLJAVIM RADNJAMA

DUŠKO KNEŽEVIĆ OBJAVIO NOVE SNIMKE! "Prepa sam se od njega KA P*ČKA..." Detalji o Milovim PRLJAVIM RADNJAMA

KNEŽEVIĆ OBJAVIO NOVO SAOPŠTENJE: Može da beži koliko hoće, ali njega čeka ''marica''!

KNEŽEVIĆ OBJAVIO NOVO SAOPŠTENJE: Može da beži koliko hoće, ali njega čeka ''marica''!

- Novo pravosuđe umesto onog koje je u samrtnom ropcu, gledajući svojim očima smrt u oči, ostavilo amanet: Ako još ima Pravde, tada se nemam čega bojati. Ako je nema, neka se boje oni koji bežeći hoće moju glavu, a ja nemam od čega bežati. I neka vam je, pravosuđe i Vrhovno državno tužilaštvo, laka crnogorska zemlja nad kojom ste robovali.

 

Pročitajte i:

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Mist
0 Beograd