fbpx
Skip to main content
Policija

UBILI ga jer je pisao o TERORU nad SRBIMA: Strašna sudbina novinara Božanovića

Foto: Srbija Danas
Veruje se da je prepoznao makar jednog ubicu

Izveštaji o teroru nad Srbima u BiH ga koštali glave! Jadranko Božanović mučki je ubijen 10. septembra 1995. godine kada su mu dve osobe u vojničkim uniformama pucale direktno u galvu! Ubijen je na kućnom pragu u Zavidovićima u Bosni i Hercegovini. 

Kako je ubijen otac Ognjena Amidžića: Iz zasede u njega i tv ekipu sasuli 300 metaka

RAFAL ga je sprečio da pošalje IZVEŠTAJ: Detalji smrti novinara Milana Žegarca u VUKOVARU

Policija BiH
Foto: Profimedia

Zoran Mihailović, beogradski grafički dizajner, koji je Jadranka poznavao iz studentskih dana, kaže da je bio drugarčina i novinarčina. 

- U Beogradu je studirao novinarstvo na Fakultetu političkih nauka. Odmah se svrstao među one što imaju urođeni novinarski nerv i pred kojima je velika žurnalistička karijera. Odmah su ga zapazili i dobio je priliku da radi na razglasuu studentskom gradu u Beogradu, što je bila želja mnogih studenata. Istovremeno je počeo da objavljuje prve tekstoveu listu "Student", što je takođe bilo prestižno - kaže Zoran mihailović u knjizi "Nebeska redakcija". 

Posle završetka studija novinarstva, pored poziva većih bogradskih listova, odlučio je da prihvati mesto glavnog urednika lista "Mladi istraživači Srbije". 

- Ludih 90-ih nije podlegao senzacionalizmu. Ostao je posvećen listu, gde je davao celog sebe. Međutim, pred kraj rata u Bosnini je odoleo ponudi da se vrati u rodni kraj i postane glavni urednik Radio Zavidovića - kaže Jadrankov drug Zoran. 

Pištolj
Foto: Profimedia/ilustracija

Kasnije se saznalo da su u Jadranka pucale dve osobe u vojnim uniformama. Policija je utvrdila da je jedna ubica imao pištolj kalibra 7,62 milimetara, a drugi "škorpion".  Ubistvo se dogodilo na vratima njegovog stana, oko ponoći u Zaovićima. Kada je otvorio vrata, ubice su mu pucale pravo u glavu!

- Te večeri je radio na radiju do kasnih sati. Veruje se da je prepoznao makar jednog od ubica, jer nikada nije otvarao vrata nepoznatim ljudim! - objavilo je sarajevsko "Oslobođenje". 

Istragu o ubistvu preuzeo je Centar službe bezbednosti, koju je vodio političar Šefik Džaferović, da bi ubrzo posle toga otišao na funkciju u više bezbednosne strukture BiH. 

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD region

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
-5 Beograd