fbpx
Skip to main content
hrvatska policija

UDARIO TRUDNICU (35), NEROĐENA BEBA UMRLA: Horor u Zadru, tešku nesreću izazvao državljanin Belgije (43)

Foto: Profimedia/ilustracija
Povređene su još dve osobe.

Policijski službenici saobraćajne policije u Zadru sproveli su istragu protiv 43-godišnjeg državljanina Belgije koji se sumnjiči za izazivanje saobraćajne nesreće.

Da li će Tokio nadmašiti Rio de Žaneiro po broju srpskih olimpijskih odličja?

Da li će Tokio nadmašiti Rio de Žaneiro po broju srpskih olimpijskih odličja?

SEVALE PESNICE: Dva muškarca se tuku, treći se drži za glavu, a žena vrišti - opšti haos u Splitu (VIDEO)

SEVALE PESNICE: Dva muškarca se tuku, treći se drži za glavu, a žena vrišti - opšti haos u Splitu (VIDEO)

ŠOK NA PUTU KA HVARU: Na trajektu uočena opasna zver, putnici zanemeli zbog prizora (FOTO/VIDEO)

ŠOK NA PUTU KA HVARU: Na trajektu uočena opasna zver, putnici zanemeli zbog prizora (FOTO/VIDEO)

Naime, on se sumnjiči da je 11. jula 2021. godine oko 15:30 u Petrčanima izazvao nesreću u kojoj je teške telesne povrede opasne po život zadobila trudnica, dok su dve osobe iz parkiranog vozila, među kojima je i dvogodišnje dete, lakše povređene. Međutim, juče je objavljeno da je trudnica od povreda zadobijenih tokom nesreće izgubila dete.

Danas se oglasilo i Županijsko državno tužilaštvo koje je donelo rešenje o pokretanju istrage protiv 43-godišnjaka zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo izazivanja saobraćajne nesreće.

- Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 43-godišnjak 11. jula 2021. oko 15,30 sati kod  parkirališta u mestu Petrčane, izazvao nesreću. Osnovano se sumnja da je, nakon prethodne verbalne prepirke sa svojom devojkom odnosno 39-godišnjom belgijskom državljankom, pod uticajem opojnog sredstva upravljao neprilagođenom brzinom svojim automobilom marke BMW iza njenog automobila marke Mercedes ne držeći pritom dovoljan razmak iza njenog automobila i zanemarivši činjenicu da ulazi u turističko mesto gde ima puno pešaka.

Navode i da se osnovano sumnja da je dolaskom do parkirališta, nakon što je 39-godišnjakinja usporila brzinu kretanja svog automobila, u nemogućnosti da zaustavi automobil na vreme kako ne bi udario u njen automobil, naglo skrenuo u levo prema parkiralištu zbog čega je izgubio kontrolu upravljanja nad automobilom i udario 35-godišnju hrvatsku državljanku.

Osnovano se sumnja da je vozilom udario i automobil marke Škoda zagrebačkih registarskih oznaka zajedno sa pešakinjom pri čemu je taj automobil odbačen na drugo parkirano vozilo, a potom je došlo i do udara drugog vozila u treće vozilo.

U saobraćajnoj nesreći je teške i po život opasne povrede zadobila 35-godišnja žena koja je bila u poodmakloj trudnoći, a njeno nerođeno dete preminulo je 12. jula 2021. u Opštoj bolnici u Zadru.

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
20 Beograd