fbpx
Skip to main content
Branimir Glavaš

UDRUŽENJE IZBEGLICA: Hrvatska politika stoji iza Glavaša, a Srbima prete i NESTANKOM sa ovih prostora!

Foto: Profimedia
Predsednik Asocijacije izbegličkih i drugih udruženja Srba iz Hrvatske, Milojko Budimir, rekao je da izjava osuđenog ratnog zločinca za ubistvo srpskih civila Branimira Glavaša, koji Srbiju optužuje za neofašizam, više govori o hrvatskoj politici koja to dozvoljava.

- Ta izjava ne govori više od Glavašu, nego hrvatskoj politici koja to dozvoljava. Da institucije i država ne stoje iza toga, sigurno da bi Glavaš bio na onom mestu na kojem treba da bude - rekao je Budimir, koji je prisustvovao parastostu za srpske žrtve u Crkvi Svetog Marka u Beogradu.

KOVAČ BEZ SRAMA: Oluja je veličanstvena pobeda hrvatskog naroda i šansa da se napokon krene u bolju budućnost!

Oluja
Foto: Srbija Danas

On je dodao da se u Hrvatskoj najveći zločinci slave i proglašavaju za svece, pa je u tom momentu teško komentarisati takve izjave.

Budimir je rekao da Hrvatska i dalje slavi "Oluju", koju je Haški tribunal okarakterisao kao udruženi zločinački poduhvat.

- Nakon ulaska Hrvatske u članstvo EU, svi smo očekivali da će ta sramna proslava prestati, ali vidimo da oni to još pompeznije najavljuju - rekao je Budimir.

SO NA ŽIVU RANU! Dok Srbi služe PARASTOS žrtvama "Oluje", u Hrvatskoj se OVAKO SLAVI NAŠA NESREĆA! (FOTO)

Branimir Glavaš
Foto: Profimedia

On je dodao da Srbima ostaje da i ove godine zapale sveće, da se prisete svih kojih nema, da ukažu i međunarodnoj zajednici na jednu ideologiju koja je u Hrvatskoj oživela.

Budimir je naveo da je ta ideologija u Drugom svetskom ratu dovela gotovo do nestanka Srba, da je ponovljena 1991. godine i dovela do progona Srba 1995. godine.

- A sad vidimo da ponovo oživljava, što znači da o održivom povratku ne možemo govoriti. Želimo da izrazimo naš strah za preostale Srbe, kojima preti čak i fizički da nestanu sa tih prostora - rekao je Budimir.

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
5 Beograd