Skip to main content
Lov

Usmrtio je kolegu lovca, misleći da je DIVLJA SVINJA. Nakon tragičnog čina, uradio je nešto JOŠ GORE!

Foto: Profimedia/ilustracija
Sačma je nesrećnom čoveku probila lobanju i zaglavila se u mozgu

Makedonska policija je rasvetlila tragičan incident koji se pre tri dana dogodio kod brane Vodoča, gde je smrtno stradao Žanko Ivanov (40) iz sela Rič kod Strumice, na jugu zemlje.

On je sa još sedmoricom lovaca bio u lovu na divlje svinje na mestu zvanom "Medev rid" u ataru sela Belotino.

Pročitajte i:

Žanko je sa psima tragačima pomagao drugim lovcima u pronalaženju brloga i jazbina divljih svinja. To ga je koštalo života. Dok se kretao puteljkom kroz gustu i nepreglednu šumu, na njega je, misleći da je divlja svinja, sa pozajmljenom puškom od čoveka iz obližnjeg sela Belotino, sa udaljenosti od oko 30 metara pucao Z.J. (38) iz Strumice.

lovac namešta pušku
Foto: Profimedia

Kada je shvatio šta je uradio, on je pokušao da prikrije zločin.

Prvo je uzeo pušku koju je sa sobom nosio Žanko i odneo je na drugo mesto, oko 50 metara dalje,gde ju je naslonio na žbunje, a potom je drugim lovcima rekao da se Žanko, zbog nepažnje samopovredio.

ŠOKANTNA SCENA: Šetali sa bebom u kolicima, pa rešili da odu u kafić da se ugreju, a BEBU OSTAVILI NA SNEGU

Lovci su odmah pozvali Hitnu pomoć, ali zbog nepristupačnosti terena njihovo vozilo nije moglo da stigne do mesta nesreće, pa je jedan od lovaca sišao do najbližeg sela odakle je uzeo traktor sa kojim su upucanog kolegu odvezli do vozila Hitne pomoći, koje ga je prebacilo do bolnice u Strumici.

Hitna pomoć
Foto: Profimedia

Za to vreme, Z.J. je sa puškom iz koje je pucao u Žanka otišao do brane Vodoča. Tu je sa čeličnom žicom odbravio zatvarač puške koja je bila oštećena i iz nje izvadio upotrebljeni patron i bacio ga u vodu brane. Nakon toga je sišao u selo Belotino gde je vratio pušku i četiri neupotrebljena patrona čoveku od koga ju je pozajmio.

Lekari u strumičkoj bolnici su izjavili da je Žanko Ivanov u bolnicu bio donet sa prostrelnom ranom na glavi većom od tri cantimetra. Sačma je probila lobanju i zaglavila se u mozgu.

Iako je u bolnicu dovezen dva sata nakon nesreće, Ivanov je pokazivao znake života, ali je zbog ozbiljnosti povreda, uprkos naporima lekara da mu spasu život, ubrzo preminuo.

Protiv Z.J. strumička policija je podnela krivičnu prijavu zbog "teških dela protiv opšte sigurnosti", a istražni sudija mu je odredio 30-dnevni pritvor.

 

Pročitajte i:

Vremenska prognoza
Clear sky
24 Beograd