fbpx
Skip to main content
išaran grob Ante Pavelića

USTAŠE PRETE SRBIMA zbog Pavelićevog groba: Ti živiš u Zemunu, HRVATSKOM GRADU, završićeš u Jasenovcu!

Foto: Facebook/PrintScreen/Hrvati Deutschland
SKOJ poziva nadležne da ovaj slučaj shvate ozbiljno jer "ustaše imaju tradiciju terorističkih napada".

Nepoznate osobe tokom jučerašnjeg dana pretile su Aleksandru Đeniću, prvom sekretaru SKOJ-a. Oni su se predstavljali kao pripadnici Hrvatske stranke prava i sledbenici "poglavnika" Ante Pavelića - navodi se u saopštenju dostavljenom javnosti.

Istraživanje pokazalo koliko HRVATI MRZE SRBE: Domovinski rat još uvek pokreće hrvatski narod

Istraživanje pokazalo koliko HRVATI MRZE SRBE: Domovinski rat još uvek pokreće hrvatski narod

Pretnje su upućene posle objave fotografija groba Ante Pavelića i njegove porodice u Madridu ispisanih grafitima na kojima je pisalo SKOJ (Savez komunista omladine Jugoslavije), NKPJ (Nova komunistička partija Jugoslavije). Sprejom je napisano i "smrt fašizmu", i iscrtani simboli komunizma srp i čekić.

Aleksandar Đenić
Foto: Facebook/PrintScreen/SKOJ

Kako navode u SKOJ-u, nepoznate osobe su nekoliko puta pozivale sa sakrivenog broja "druga Đenića" i pored uobičajenih psoviki, pretnji i uvreda (uglavnom na račun srpske i komunističke majke), isticali su da "će ga oni lako pronaći i da će završiti isto onako kao što su završili komunisti i Srbi u Jasenovcu".

Podsetili su ga da on živi u "Zemunu koji je oduvek bio hrvatski grad u kome oni imaju dosta svojih simpatizera" - kazali su iz SKOJ-a.

NASTAVAK ANTISRPSKE HISTERIJE: "Decu u Hrvatskoj kroz udžbenike istorije uče da mrze Srbe"

NASTAVAK ANTISRPSKE HISTERIJE: "Decu u Hrvatskoj kroz udžbenike istorije uče da mrze Srbe"

Kako kažu, Savez je zgrožen pretnjama koje su upućene Aleksandru Đeniću i smatraju da je posledica "antikomunističke histerije koja postoji u bivšim socijalističkim zemljama razlog zato što su neshvatljive stvari postale shvatljive, odnosno da užasni zločinci danas imaju svoje sledbenike".

"Srbi sami krivi za svoje žrtve": TRAGEDIJA HRVATSKE DRŽAVE KOJA JOŠ UVEK VELIČA USTAŠTVO I PORIČE ZLOČINE

"Srbi sami krivi za svoje žrtve": TRAGEDIJA HRVATSKE DRŽAVE KOJA JOŠ UVEK VELIČA USTAŠTVO I PORIČE ZLOČINE

- Naša organizacija smatra da je antifašizam civilizacijska tekovina i uvek će dosledno stajati na njenim pozicijama. Uvek ćemo se dosledno boriti protiv povampirenja fašizma, a samim tim i ustaštva kao jednom od njegovih oblika. Mi smo sledbenici partizana, koji su predvođeni komunistima pobedili fašizam i ustaše. Mi se tom borbom ponosimo, jer nakon te veličanstvene pobede građen je jedan pravedniji svet, koji je bio po meri čoveka, koji je širio bratstvo i jedinstvo među narodima. Mi pozivamo sve nadležne organe u Srbiji da ovaj slučaj prate i shvate ove pretnje ozbiljno, jer ustaše imaju tradiciju terorističkih napada i ubistava - naveli su.

 

Pročitajte i:

+ Pošalji komentar 0 Pogledaj sve komentare

SD region

SD kosovo

SD info

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
4 Beograd