fbpx
Skip to main content
crna gora

USVOJENE IZMENE ZAKONA O SLOBODI VEROISPOVESTI: Stalo se na put Milu Đukanoviću! (VIDEO)

FOTO: Youtube/Printscreen
Na sednicu je stigao i premijer Zdravko Krivokapić.

Skupština Crne Gore počela je zasedanje na kojem bi trebalo da glasa o zakonima koje je usvojila 29. decembra prošle godine, a koje je predsednik države Milo Đukanović vratio na ponovno odlučivanje.

NISI SAMA: Kompanija Meridian ovim videom poslala NAJVAŽNIJU PORUKU! (VIDEO)

NISI SAMA: Kompanija Meridian ovim videom poslala NAJVAŽNIJU PORUKU! (VIDEO)

PUPOVAC OBIŠAO PODRUČJE POGOĐENO ZEMLJOTRESOM: Interes je da sve posetimo kako bi bili upoznati sa stanjem

PUPOVAC OBIŠAO PODRUČJE POGOĐENO ZEMLJOTRESOM: Interes je da sve posetimo kako bi bili upoznati sa stanjem

NASTAVLJA SE AFERA "IKONA" Umešalo se i tužilaštvo, utvrđuje se njeno poreklo

NASTAVLJA SE AFERA "IKONA" Umešalo se i tužilaštvo, utvrđuje se njeno poreklo

Poslanici Skupštine Crne Gore ponovo su usvojili Izmene Zakona o slobodi veroispovesti ili uverenja i pravnom položaju verskih zajednica. Izmene su usvojene glasovima 41 poslanika. 

Đukanović je vratio i izmene Zakona o kreditnim institucijama, sanaciji kreditnih institucija i fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga. Iz opozicije je najavljeno da neće prisustvovati sednici.

Đukanović je u obrazloženju naveo da je, shodno Poslovniku Skupštine, propisano da se kvorum utvrđuje primenom elektronskog sistema za glasanje, na način što je svaki poslanik dužan da se lično identifikuje (prijavi) ubacivanjem identifikacione kartice u poslanički pult na svom sedištu ili na osnovu evidencije generalnog sekretara Skupštine.

- Stoga je otvoreno pitanje da li je prilikom početka sednice i usvajanja dnevnog reda postojao kvorum, a time i pitanje demokratskog legitimiteta, kao i usaglašenosti usvojenih zakona sa Ustavom Crne Gore i važećim pravnim propisima - kazao je Đukanović.

On je ukazao i na otvoreno pravno pitanje konstatovanja prestanka mandata poslaniku Filipu Adžiću i potvrđivanja mandata Suade Zoronjić, s obzirom na većinski donešenu negativnu odluku Državne izborne komisije i ukupnu parlamentarnu praksu u Crnoj Gori da se mandat člana parlamenta potvrđuje tek na predlog tog nezavisnog institucionalnog autoriteta.

Predsednik Skupštine Aleksa Bečić rekao je ranije da će, na pokušaj opstrukcije i blokade sistema od opozicije, odgovoriti u skladu sa Ustavom i pozitivnim propisima i izglasati ponovo sve zakone.

On je objasnio da se u ponovnom izjašnjavanju poslanika ne vodi rasprava, već se samo glasa.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
3 Beograd