fbpx
Skip to main content
Nasilje, Bar

(UZNEMIRUJUĆI VIDEO) Užasno vršnjačko nasilje u Baru dobija epilog, počinioci NEĆE biti kažnjeni

Foto: Portal Bar/Video printscreen
U nedelju je objavljen snimak na kojem se vidi kako jedan dečak, a zatim i drugi udaraju trinaestogodišnjaka koji ne pruža otpor.

Jedan maloletnik je u nedelju u Makedonskom naselju u Baru, pred grupom dečaka, brutalno pretukao vršnjaka, a sve je snimljeno kamerom.

MILO MORAO DA POTPIŠE: Zakon o slobodi veroispovesti stupio na snagu

MILO MORAO DA POTPIŠE: Zakon o slobodi veroispovesti stupio na snagu

POLITIČKI MOTIVISANA ODLUKA? Crnogorska vlada odbila donaciju 10.000 Sinofarm vakcina

POLITIČKI MOTIVISANA ODLUKA? Crnogorska vlada odbila donaciju 10.000 Sinofarm vakcina

Preminuo jedan od junaka otpora Milovom režimu: Upokojio se Ivan Lukovac

Preminuo jedan od junaka otpora Milovom režimu: Upokojio se Ivan Lukovac

O ovom slučaju vršnjačkog nasilja Osnovno državno tužilaštvo (ODT) u Baru obavestilo je Centar za socijalni rad, imajući u vidu da počinioci nemaju navršenih 14 godina čime je isključena mogućnost njihovog kažnjavanja i procesuiranja.

Kako se navodi u saopštenju barskog ODT-a, identifikovani su svi učesnici predmetnog događaja i utvrđeno je da su lica koja udaraju oštećenog dečaka maloletnici (2007. godište), a takođe su identifikovana i lica koja su prisustvovala predmetnom događaju za koje je takođe utvrđeno da su maloletni (2007. godište).

Podsećamo, u nedelju je objavljen snimak na kojem se vidi kako jedan dečak, a zatim i drugi udaraju trinaestogodišnjaka koji ne pruža otpor.

Grupa dečaka koja prisustvuje tom događaju, kako se jasno vidi na snimku, ne radi ništa da spreči isto.

Ovaj čin dogodio se u Makedonskom naselju u Baru, ispred marketa.

- Osnovno državno tužilaštvo u Baru, po saznanju za postojanje video-snimka na kojem se vidi nasilje prema jednom maloletnom licu, u saradnji sa Upravom policije CB Bar, identifikovalo je sve učesnike predmetnog događaja i utvrdilo da su lica koja udaraju oštećenog dečaka maloletnici (2007. godište), a takođe su identifikovana i lica koja su prisustvovala predmetnom događaju i za njih je utvrđeno da su maloletni (2007. godište). S obzirom da je Zakonom o postupanju prema maloletnicima u krivičnom postupku, isključena mogućnost kažnjavanja i procesuiranja lica koja u vreme izvršenje dela nisu navršila 14 godina života, Osnovno državno tužilaštvo u Baru je o predmetnom događaju obavestilo Centar za socijalni rad u Baru, koji će preduzeti mere i radnje iz svoje nadležnosti - navodi se u saopštenju Osnovnog državnog tužilaštva u Baru.

Kako se dodaje, tužilaštvo će nastaviti da efikasno preduzima sve mere i radnje iz svoje nadležnosti u svim situacijama u kojima zakon dozvoljava gonjenje učinilaca krivičnih dela, a u slučaju maloletnika postupak se može voditi samo prema maloletnicima koji su navršili 14 godina, a shodno Zakonu o postupanju prema maloletnicima u krivičnom postupku.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Slaba kiša
3 Beograd