fbpx
Skip to main content
Vojin Pavlović

Valentin Insko ponižava Srbe i provocira sukobe - Predsednik Istočne alternative Vojin Pavlović teško optužuje visokog predstavnika u BiH

Foto: Dušan Marić
On je tempirna bomba za mir u BiH

Vojin Pavlović Bato iz Bratunca u Republici Srpskoj, predsednik udruženja Istočna alternativa, podneo je krivičnu prijavu protiv visokog predstavnika u BiH Valentina Incka, optuživši ga da potkopava mir u BiH, sa krajnjim ciljem da ukine Republiku Srpsku.

KARDIOLOG OTKRIVA: Da li je moguće sprečiti bolesti srca i krvnih sudova

KARDIOLOG OTKRIVA: Da li je moguće sprečiti bolesti srca i krvnih sudova

TUŽNA VEST ZA SRBE IZ TOMISLAVGRADA: Korona pokosila i Milana Karana

TUŽNA VEST ZA SRBE IZ TOMISLAVGRADA: Korona pokosila i Milana Karana

POZNAT DATUM IZBORA NOVOG POGLAVARA SPC? Sveti Sinod održao prvu sednicu nakon smrti patrijarha Irineja

POZNAT DATUM IZBORA NOVOG POGLAVARA SPC? Sveti Sinod održao prvu sednicu nakon smrti patrijarha Irineja

- On je tempirna bomba za mir u BiH, ponaša se slično nekadašnjem okupacionom guverneru Poćoreku i nadvojvodi Francu Fedinandu. A politika te dvojice je dovela do sarajevskog atentata 1914. i Prvog svetskog rata. Ako neko ne zaustavi tog ludaka ne treba isključiti nemire u BiH - kaže Pavlović.

Kao razlog za ovako teške optužbe i podnošenje krivične prijave protiv visokog predstavnika, Pavlović navodi Inckov odnos prema slučaju Srebrenica.

- Jasno je da u Srebrenici nije bilo genocida. Genocid je kada neko po unapred smišljenom planu uništi jednu etničku grupu. Čak i presudama ovih belosvetskih bitangi iz Haškog tribunala potvrđeno je da događaji u Srebrenici u julu 1995. nisu bili planirani, da su u njima stradali samo muškarci, vojnici i da je VRS kamionima i autobusima skoro 20.000 žena i dece evakuisala u Tuzlu. Pa da je neko hteo da zatre muslimane, valjda bi prvo pobio žene i decu, reproduktivni i najvitalniji deo svakog naroda. To je istina, koja brani Srbe i Srpsku. Incko sad hoće da nametne zakon po kojem bi iznošenje te istine bilo krivično delo. Pratično, i Srbi bi, silom zakona, bili naterani da lažu da su počinili genocid u Srebrenici - dodaje Pavlović.

Predsednik Istočne alternative navodi da to neće gledati skrštenih ruku i da će pozvati na aktivan otpor i nemire.

- Pozvaću Srbe u Srpskoj da ustanu kao što su početkom godine ustali Srbi u Crnoj Gori. Kao što su Crnogorci konačno stali za vrat mafijaškom režimu Đukanovića, da i mi zbacimo jaram koji nam nameće Valentin Incko. A kad narod izađe na ulice, sve je moguće. Ko misli da Srpsku, ako bude trebalo, nećemo braniti svim sredstvima, uključujući i oružje, kao što smo to učinili 1992. godine taj se grdno vara - kaže on.

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko nedavno je najavio da je spreman da nemetne "zakon o zabrani negiranja genocida" ukoliko ne bude usvojen do 11. jula naredne godine.

U prijavi za pokretanje krivične tužbe protiv Incka traži se da nadležni organi sprovedu istragu i utvrde ko stoji iza plana nametanja zakona i da odgovara po međunarodnim zakonima za izazivanje sukoba.

Istočna alternativa traži i preispitivanje Inckovog odnosa i prećutnog odobravanja delovanja terorističkih islamističkih organizacija u BiH, koje seju smrt u Evropi i svetu.

U prijavi se od pravosuđa traži da sasluša Incka u vezi sa prikrivanjem dokaza o zločinima koje su mudžahedini počinili nad srpskim narodom od 1992. do 1995. godine.

Istočna alternativa zahteva da pravosuđe što hitnije sprovede istragu zbog stalnog pritiska OHR-a na Republiku Srpsku i da Incko sa saradnicima bude proglašen nepoželjnom osobom u Srpskoj i BiH, a da se sredstva za rad OHR-a usmere za borbu protiv epidemije korone.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
-2 Beograd