fbpx
Skip to main content
Koronavirus u Sloveniji

VAPAJ LEKARA IZ RS: Na izmaku smo snaga, došli smo DO ZIDA!

Lekari još jednom apeluju na poštovanje epidemioloških mera

Mi smo na izmaku snage, fizičke izdržljivosti, sve nas je manje, došli smo do zida, poručuju iz Sindikata zdravstva i socijalne zaštite Republike Srpske, moleći građane da se pridržavaju mera i preporuka kako bi se zaustavilo širenje pandemije virusa korona.

SRPSKU STEGLA KORONA: Zaraženo POLA testiranih, brojevi divljaju!

SRPSKU STEGLA KORONA: Zaraženo POLA testiranih, brojevi divljaju!

PUCNJAVA U SPLITU! Povređeni prevezni u bolnicu!

PUCNJAVA U SPLITU! Povređeni prevezni u bolnicu!

U SARAJEVU TESTIRANO SKORO 400 UZORAKA: Pozitivno 178, šest pacijenata preminulo

U SARAJEVU TESTIRANO SKORO 400 UZORAKA: Pozitivno 178, šest pacijenata preminulo

Zdravstveni radnici poručuju kako bi uskoro moglo da se desi da ne bude mesta u bolnicama za obolele od virusa korona sa teškim simptomima.

- Dajte nam šansu, da sačuvamo zdravstveni sistem, da sačuvamo vaše zdravlje, da pružamo pomoć onima kojima je neophodna. Ako i dalje budete učesnici i organizatori porodičnih slavlja, rođendana i svadbi, žurki i privatnih provoda, ako i dalje značajan broj vas odbacuje masku i fizičku distancu, veoma brzo neće biti mesta za kovid pozitivne sa teškim simptomima. Poštovani građani, neće biti mesta za hronične bolesnike i sve druge koji se svakodnevno susreću s različitim oboljenjima - apeluju iz Sindikata zdravstva i socijalne zaštite.

Ponovili su da je situacija dramatična i da su zdravstveni radnici umorni, iscrpljeni, a mnogi su i bolesni.

- Pomozite nam. Nosite masku, držite distancu, ne idite i ne organizujte nikakva okupljanja. Vaša maska i vaša distanca, čuva vas, čuva nas, čuva zdravstveni sistem, čuva ekonomije, čuva Srpsku, pa zar je toliko teško da ispoštujete mere. Beskrajno smo zahvalni svima vama koji poštujete sve epidemiološke mere - navode u Sindikatu.

Takođe, pozvali su Ministarsto zdravlja i socijalne zaštite RS, direktore UKC, bolnica i domova zdravlja, kao i Krizni štab da iznađu mogućnost da se sa Zavoda za zapošljavanje pozovu zdravstveni radnici kao pomoć i da se dodatno motivišu zaposleni, kako bi svi zajedno pobedili virus korona, sačuvali zdravstveni sistem i što je najvažnije sačuvali građane.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Slaba kiša
3 Beograd