fbpx
Skip to main content
MIlo Đukanović, Velja Nevolja

DAJU MILIONE DA OPERU BELIVUKA: Udružili se Milo, "kavčani" i crnogorska tajna služba, pokreću jezivu operaciju

Foto: Profimedia/ilustracija
"Kavački klan" i njegove gazde u Crnoj Gori, zajedno sa ostacima režima Mila Đukanovića u tajnoj službi te države (ANB), uložiće milione evra u operaciju čiji je jedini cilj da se na svaki mogući način amnestira i opere Veljko Belivuk poznatiji kao Velja Nevolja.

Prema saznanjima do kojih su došli mediji u bezbednosnim strukturama, iza oglašavanja Belivukovog kuma preko jednog bosanskog portala, o čemu je naš list juče pisao, stoje upravo Agencija za nacionalnu bezbednost Crne Gore, odnosno njeni delovi, koji su i dalje odani Đukanoviću, kao i vođe "kavčana" iz Kotora, a pre svih Radoje Zvicer.

VELJU NEVOLJU PUŠTALI IZ ZATVORA NA BAZEN U SEGEDINU? Belivuk sa lažnim pasošem IZLAZIO IZ ZEMLJE, nadzornica primala mito!

VELJU NEVOLJU PUŠTALI IZ ZATVORA NA BAZEN U SEGEDINU? Belivuk sa lažnim pasošem IZLAZIO IZ ZEMLJE, nadzornica primala mito!

VELJA NEVOLJA SAKRIO DOKAZE ISPOD FRISTAJLERA? Ronioci pretraživali poznati splav, tajna leži u metalnim buradima?

VELJA NEVOLJA SAKRIO DOKAZE ISPOD FRISTAJLERA? Ronioci pretraživali poznati splav, tajna leži u metalnim buradima?

POČELA FINANSIJSKA ISTRAGA VELJINE KRIMINALNE GRUPE: Policija istražuje sve tragove krvavog novca opasnih kriminalaca

POČELA FINANSIJSKA ISTRAGA VELJINE KRIMINALNE GRUPE: Policija istražuje sve tragove krvavog novca opasnih kriminalaca

- Nije slučajno Belivukov kum dobio veliki prostor u medijima da ispriča srceparajuću priču o tome da Velja Nevolja ne bi ni mrava zgrazio i da je on, u stvari, jedan humanitarac, a ne vođa kriminalnog ganga. Usput, nije propustio ni da zapreti da će Velja izaći za šest-sedam meseci i da će onda svi koji su, navodno, lagali o njemu morati da snose posledice. Optužio je i vlast u Srbiji, odnosno SNS, kako je precizirao, da su namestili hapšenje Belivuku, i to zato što im ne odgovara jaka južna tribina na stadionu Partizana - objašnjava sagovornik medija i dodaje da nema nikakve sumnje i da to pokazuju i operativna saznanja, da su se ANB i "kavčani" udružili i da neće birati sredstva da na svaki mogući način pokušaju da izvuku Velju Nevolju.

Velja Nevolja
Foto: MN Press

Kako kaže izvor, o vezama Belivukove grupe, vođa "kavčana" u Crnoj Gori i Milove tajne službe postoje saznanja odranije, a ona su potvrđena kada je Velja Nevolja nedavno boravio u Crnoj Gori i posebno sada, nakon hapšenja.

Ugostitelj saslušan u svojstvu građanina

Tužilaštvo za organizovani kriminal paralelno sa istragom protiv organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića vodi i predistražni postupak u kojem se ispituju finansijski tokovi kriminalnih aktivnosti ove organizovane kriminalne grupe, rečeno je u tom tužilaštvu. U okviru predistražnog postupka pre tri dana je ispitan i beogradski ugostitelj Aleksandar Kajmaković poznatiji kao Aca Bosanac, preciziraju u tužilaštvu. Kajmaković je u utorak bio priveden na informativni razgovor u SBPOK u svojstvu građanina, nakon kojeg je pušten.

Belivuk i Miljković, kao i još dvadesetak osumnjičenih da su pripadnici njihove kriminalne grupe, uhapšeni su 4. februara i nalaze se u pritvoru.

O ovome je govorio i Nebojša Medojević, lider Pokreta za promene, koji je bio deo pobedničke koalicije u Crnoj Gori na izborima 30. avgusta. On je čak objavio da su Đukanović i njegovi ljudi iz ANB obezbedili Belivuku i njegovom saradniku Miljkoviću helikopter koji bi ih odvezao iz Kotora u Srbiju, ali da je vazdušna kontrola Srbije sprečila ulazak u naš vazdušni prostor letelici koja je prijavila da vozi pacijenta sa ozbiljnim povredama kičme. Prema Medojevićevim informacijama, iz ANB je stigao i nalog da se prema Belivuku ne sprovode mere tajnog nadzora, tokom njegovog boravka u Crnoj Gori.

Podsetimo, Belivukov kum je u razgovoru za bosanski portal Provjereno izneo da je ovaj uhapšen jer "nekome smeta jaka tribina".

Bunker na stadionu Partizana u kom je Veljko Belivuk krio oružje
Bunker na stadionu Partizana u kom je Veljko Belivuk krio oružje
Foto: MN Press

- Jaka tribina, jak Partizan, a jak Partizan smeta centrima moći, tj. SNS, da budemo direktni i otvoreni. A to što mu se stavlja na teret da je ubica, to bih pitao ja vas novinare jer ste vi napravili takav mit o tom čoveku da je kasapin koji kida jezike i igra fudbal ljudskom glavom. Koliko je samo usta hranio kum i koliko je samo humanitarnih akcija pokrenula tribina - rekao je Belivukov kum i zaključio:

- Ja se nadam da će izaći za šest-sedam meseci, pa da krene da tuži sve medijske naslove bez dokaza. Strašni ste.

Ljuban Karan, penzionisani pukovnik VBA

Potpuno je jasno da su Belivuk i njegova ekipa deo "kavačkog klana". I potpuno je jasno da "kavački klan" ima zaštitu u delovima crnogorskih institucija i tamošnje službe i delova bivše vlasti Mila Đukanovića, crnogorskog predsednika. Kampanja koju su poveli da se pomogne Belivuku, uz pretnje da će se on osvetiti svima kad izađe iz zatvora, zasniva se na činjenici da ANB ima pipke i u srpskim institucijama.

Dražen Živković, glavni urednik CG portala Borba

Vodeći državni funkcioneri u Srbiji i u Crnoj Gori su pričali da postoji bliska saradnja Belivuka i "kavčana" sa bivšim režimom Đukanovića. Niko se nije ni potrudio to da dematuje. Simptomatično je da je Belivuk bio u Crnoj Gori i da tokom sedmodnevnog boravka ne da nije uhapšen nego su ga iz službe obezbeđivali i, kako su navodili, sprečili pokušaj njegovog ubistva. Verovatno da ta veza i dan-danas funkcioniše.

Marko Nicović, bivši načelnik beogradske policije

Sigurno da postoji i dalje veza između crnogorske službe ANB, "kavčana" i Belivukove ekipe. Delovi crnogorske službe su i organizovali kriminalnu grupu za šverc kokaina i heroina koja se kasnije rasturila na "škaljarce" i "kavčane". Nezavisno od tog sukoba, delovi ANB nastavili su prethodnu saradnju. Angažovali su navijače za rad na terenu. I naravno da posle ovog napšenja Belivuka i njegovih dvadesetak saradnika, delovi ANB njima daju svakojaku podršku i "kavčani" to sve finansiraju. To nije nimalo bezopasna grupa.

SD hronika

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD region

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Pretežno oblačno
6 Beograd