fbpx
Skip to main content
Veljko Belivuk

VELJI UKINUTA ZABRANA ULASKA U CRNU GORU Abazović otkrio: "Pretpostavljamo KO je to uradio - Lazović komunicirao sa vođom KAVČANA"

Foto: Profimedia
Zabrana ulaska je, kako je rekao Abazović Belivuku doneta 2018. godine, ali je ove godine ukinuta.

Potpredsednik Vlade Dritan Abazović kazao je da pretpostavlja ko je ukinuo meru zabrane ulaska u Crnu Goru srpskom državljaninu Veljku Belivuku, poznatijem kao Velja Nevolja, ali nije otkrio ime.

KORONA PRESEK U CRNOJ GORI: Registrovano još 147 novoobolelih, od posledica virusa premunulo pet osoba

KORONA PRESEK U CRNOJ GORI: Registrovano još 147 novoobolelih, od posledica virusa premunulo pet osoba

NEVEROVATNA SCENA U DOBOJU: Kopali grob, pa pronašli kostur vezan kablovima oko vrata i nogu!

NEVEROVATNA SCENA U DOBOJU: Kopali grob, pa pronašli kostur vezan kablovima oko vrata i nogu!

"SRBE NA VRBE" Osvanuo fašistički grafit u Herceg Novom, rukopis je svima jasan (FOTO)

"SRBE NA VRBE" Osvanuo fašistički grafit u Herceg Novom, rukopis je svima jasan (FOTO)

Predsednik Odbora za bezbednost i odbranu Milan Knežević pitao je Abazovića na današnjem kontrolnom saslušanju ko je skinuo zabranu ulasku Veljku Belivuku prilikom dolaska u Crnu Goru početkom ove godine.

Abazović je rekao da je Belivuku stavljena zabrana ulaska 2018. godina, a da je skinuta početkom 2021. godine.

- Tačno je da je Belivuku skinuta zabrana u januaru 2021. Ne znamo ko je skinuo, radimo na tome. Pretpostavljamo ko je. Ali ne mogu reći, posle da bude zašto se tako nešto javno govori bez dokaza - odgovorio je Abazović.

- Šta reći za slučaj koverta, i tu odluku sam kritikovao. Mislim da će neko drugo tužilaštvo i sudstvo dati konačnu reč. Kada je reč o kastodi računu...nisam siguran da se neće mnoge stvari otkriti u narednom periodu, o Migu Stijepoviću ne bih sada. Belivuku je stavljena zabrana 2017. godine skinuta je u januaru 2020. godine, pretpostavljamo ko je skinuo zabranu, mislim da vi manje više znate ko se bavio tim, pominjali ste te ljude. Moj logičan zahtev prema ljudima iz policije, voleo bih da Crna Gora zabrani ulazak kriminalcima, a da skinu ljudima koji se bave kulturnim radom. Kad ste pitali o komunikaciji sina Lazovića sa drugim vođom kavačkog klana, imam neka saznanja, ona nisu daleko od vaših, ali ne želim ovdje da ih dijelim.

On je kazao da moraju da provjere da li su djelovi ANB-a učestvovali u likvidacijama u Grčkoj, a da za sastanak dvojice Lazovića, Bakovića i Mićunovića nije znao.

- Znam da ste vi hapšeni bez skidanja imuniteta, ali vas pozivam da što pre skinete imunitet Petru Ivanoviću,. Pod hitno, ja bih ga skinuo sutra. Ne treba skidati imunitet Draganu Krapoviću, on je gonjen politički... Što se tiče UAE, ima nekih zanimljivih stavri. Kad je reč o kolumni Željka Ivanovića, meni se svidela sa literalnog aspekta, ne mislim da ima bilo kakve veze moj slućaj sa slučajem Zorana Đinđića. Mislim da ovi ljudi, ne samo kavčani, nego slučajevi koje smo otvorili, će mnogo teško da padnu tim ljudima. Pravo je ljudi da se brane, cilj je da se ne brane svim sredstvima. Što se mene tiče, ni sekunde jedne se ni centimetar neću pomjeriti od svojih ciljeva - kazao je Abazović.

- Čovek je bio češće na telefonskoj vezi sa Igorom Božovićem, šefom kavačkog klana nego ja i Vi u poslednje četiri godine - kazao je Konjević Abazoviću.

On je pozvao "advokata kavačkog klana" da se ne krije iza dama već da se isprsi i preuzme odgovornost za odavanje tajnih podataka.

Knežević ga je opomenuo, navodeći da je bitno da razjasne da je Vukšić govorio o poslovima svoje advokatske kancelarije i jasno se odredio prema Božoviću.

- Ako je neko radio neki posao u prethodnom periodu, a sada radi drugi, ne može da bude odgovoran za prethodni posao ako nije nezakonit. Gde će oni da idu za pomoć osim kod advokata - pitao je Abazović dodajući da ne vidi da ih je neko zaustavio u akciji hapšenja kavačkog klana.

Krapović je rekao da je Vukšić na tajnoj sednici odgovorio na optužbe i da ne mogu iznositi što je bilo na zatvorenoj sednici, govoreći Konjeviću da je danas dva puta pomenuo vd direktora ANB-a na način da se stekao utisak da je Vukšić pobegao od odgovora.

SD region

SD kosovo

SD info

SD izbori 2020

SD hronika

SD svet

SD sirija

SD naoružanje

SD vojvodina

SD srpska istorija

SD beograd

SD društvo

Vremenska prognoza
Clear sky
32 Beograd